ΜΜΕ
10.10.2018 -

10 Οκτώβριος 2018

7-8 βουλευτές περιμένουν στην πλευρά Ζάεφ να αλλάξουν στρατόπεδο και να υπερψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα τις… συνταγματικές αλλαγές ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Στο παρασκήνιο της γειτονικής χώρας αυτά που γράφονται και λέγονται, ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα. Με αφετηρία τα σενάρια περί χρηματισμού από επιχειρηματικούς παράγοντες της Γερμανίας και των ΗΠΑ, το κλίμα στην ΠΓΔΜ δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Χειρότερο και από εμφύλιο πόλεμο.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Τις φήμες αυτές περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «δεν έχουν δοθεί χρήματα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης ώστε να υπερψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση». Επανέλαβε μάλιστα η καλύτερη επιλογή είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία από την παρούσα Βουλή της ΠΓΔΜ και όχι να οδηγηθεί η χώρα του σε εκλογές.

Αστεία η απάντηση του Ζάεφ. Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να παραδεχθεί ότι χρηματίστηκαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια; Ή μήπως υπήρχε περίπτωση οι βουλευτές που χρηματίστηκαν να το έκαναν βούκινο προς τα έξω για να υπάρχουν… πρακτικά και αποδείξεις;

Να είμαστε λίγο σοβαροί. Το εάν χρηματίστηκαν ή όχι και πόσοι βουλευτές των Σκοπίων θα φανεί στην ψηφοφορία της επόμενης Τρίτης. Απο εκεί θα φανούν όλα. Εάν υπερψηφιστούν οι συνταγματικές αλλαγές θα επιβεβαιωθεί ότι ΗΠΑ και Γερμανία έκαναν πολύ καλά τη… δουλειά τους. Εάν απορριφθεί θα είναι το δεύτερο χαστούκι σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Ζάεφ μετά το δημοψήφισμα, η αποχή του οποίου έσπασε κάθε ρεκόρ.

Την  Τρίτη θα ξεκαθαρίσουν όλα…

(fimotro.gr)