ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση στο King's College (7.9.2017) για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία

18 Αυγ 2017

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών οργανώνει στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο King's College του Λονδίνου (στις 19.00, αίθουσα Κ0.64- Great Hall), εκδήλωση με θέμα "Ο καταλυτικός ρόλος των μειονοτικών δικαιωμάτων στα πλαίσια του κράτους : Η περίπτωση της Ελληνικης Κοινότητας στην Τουρκία". Κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρ. Νικόλαος Ουζούνογλου ο οποίος θα αναφερθεί στα δικαιώματα των Ελλήνων της Τουρκίας και ο γνωστός δημοσιογράφος Bruce Clark που θα αναφερθεί στην ανάγκη διατήρησης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ως θρησκευτικού θεσμού διεθνούς εμβέλειας.

Η εκδήλωση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει των τελευταίων αμερικανο-ρωσικών γεωστρατηγικών εξελίξεων που εμπλέκουν την Τουρκία και την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς των υπερδυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων, σημασία έχει επίσης η ανακοπή της ρωσικής διείσδυσης μέσω του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στην ιστορική Παναγία Σουμελά του Πόντου, το μέλλον της Ουκρανικής Εκκλησίας και άλλων Ορθόδοξων Πατριαρχείων, αλλά και η έντονη ανάμιξη σε όλα αυτά ομογενών Ελλήνων ιερωμένων και επιχειρηματιών εξ Αμερικής, οι οποίοι προωθούν τις επιδιώξεις της Ουάσιγκτον.