ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

25 Ιουν 2019

Τρία πράγματα μας έκαναν εντύπωση στην εντυπωσιακή ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου το περασμένο Σάββατο στη Νέα Υόρκη, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι έβαλαν μαθητές και μαθήτριες να τον... ράνουν με ροδοπέταλα σαν τον Χριστό και την νεανική εμφάνιση της μητέρας του.

1. Στο βίντεο της ενθρόνισης πρόσεξε κανείς  τον κληρικό με τα καλοκουρεμένα γκρίζα μαλλιά και το περιποιημένο μούσι που πλησίασε τον Αρχιεπίσκοπο την ώρα που μετέβαινε με τα πόδια στο Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης Μητροπολίτη Γερμανίας και του ψιθύρισε κάτι στο αυτί; Σας έκανε καθόλου εντύπωσε ο σεβασμός με τον οποίο ο Ελπιδοφόρος έσκυψε για να ακούσει αυτό που του είπε ο κληρικός στο αυτί;

O εν λόγω κληρικός δεν περιλαμβανόταν στην επίσημη συνοδεία του Ελπιδοφόρου καθ΄οδόν προς τον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό ναό, αλλά οι κινήσεις του, όπως τον παρακολουθήσαμε στο βίντεο γιατί εμείς ήμασταν μέσα στο ναό περιμένοντας, ήταν κυριαρχικές, λες και δεν σήκωσε αντίρρηση.

Συνόδευε ή όχι τον Αρχιεπίσκοπο και με ποια ακριβώς ιδιότητα; Πόση ώρα ήταν μαζί του και τι ρόλο έπαιζε; Γιατί δεν βρισκόταν μέσα στον Καθεδρικό ναό, όπου περίμεναν με ανυπομονησία δεκάδες ελληνορθόδοξοι κληρικοί και αντιπρόσωποι άλλων Εκκλησιών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κατρούγκαλος και ο πάντα ...αναμαλλιασμένος διπλωμάτης κουμπάρος του, η εκπρόσωπος του αρχηγού της Αντιπολίτευσης Μαρέβα Μητσοτάκη, διπλωμάτες και η ελίτ της ελληνοαμερικανικής ομογένειας;

Αρκετά σας ζαλίσαμε όμως με ανούσιες ερωτήσεις.

 

 

Περισσότερα

23 Ιουν 2019

Ψάχνουμε μετά μανίας μετά την απότομη στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς Τραμπ και Σκόπια μεριά, ποιο είναι το αντάλλαγμα που πήρε ή θα πάρει από τους Αμερικανούς για την θεαματική κωλοτούμπα του υπέρ της Ουάσιγκτον.

Από το κακό στο χειρότερο πάει, αν και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου  μπορεί να παιχτεί το σενάριο να μειώσει ελαφρά τη διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεπώς , μια ανταμοιβή θα μπορούσε να είναι η στήριξή του για να κάνει νέο κόμμα μετά την ήττα του στις επικείμενες εκλογές.

Αν όμως η ανταμοιβή είναι η υπογραφή της συμφωνίας με την ExxonMobil για τους υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης, ή το σχέδιο αγωγού EastMed, τότε βαθιά νυχτωμένοι είμαστε. 

Από πιο παλιά, αλλά 100% μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, υποστηρίζαμε ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί σαν "αντίδωρο" προς την Τουρκία για να εγκαταλείψει τη Μόσχα και να επιστρέψει στο αμερικανικό μαντρί. Αν δε γίνει αυτό, η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει την Ελλάδα για την δημιουργία κρίσης που θα οδηγήσει σε πόλεμο "6 ημερών", κατά το ισραηλινό πρότυπο, στο Αιγαίο και στη Θράκη, προκειμένου να παρέμβει,  όχι για να σώσει βέβαια εμάς, αλλά για να στριμώξει την Άγκυρα.

Από τη Ρωσία, που λειτουργούσε σε κάποιο βαθμό σαν ανάχωμα εναντίον των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε πια, μετά από το "συμβόλαιο" με τους Αμερικανούς που εκτέλεσε ο Νίκος Κοτζιάς και οι υπόλοιποι.

Σε ότι αφορά το αέριο και το πετρέλαιο νότια της Κρήτης, βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και η εκμετάλλευσή του είναι αντιοικονομική, όπως αντιοικονομικός είναι και ο EastMEd σε σύγκριση με άλλες λύσεις.

Θα πρέπει δηλαδή να αξιοποιηθούν πρώτα όλα τα πάρα πολλά αποθέματα υδρογονανθράκων και σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου στον υπόλοιπο πλανήτη και κατόπιν θα έλθουν οι μεγάλες αμερικανικές, γαλλικές κλπ. εταιρείες να σκάψουν στις δύσκολες ελληνικές θάλασσες. Επιπλέον, μέχρι τότε η στροφή στην καθαρή ενέργεια παγκοσμίως θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μπορεί τελικά οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες να παραμείνουν για πάντα θαμμένοι στον πάτο της θάλασσας.

Όμως, αν οι υπερδυνάμεις και κυρίως οι ΗΠΑ θεωρήσουν ότι πρέπει μειώσουν την παραγωγή και τις εξαγωγές των φτηνότερων αποθεμάτων των βορειοαφρικανικών και μεσανατολικών χωρών, προκειμένου να πουληθεί σε καλές τιμές η αμερικανική σχιστολιθική ενέργεια,  δεν είναι καθόλου απίθανο να προκληθούν νέες κρίσεις στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως και νάχει το πράγμα πάντως , επειδή η Ελλάδα δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και κυριαρχείται από 10 οικογένειες που βγάζουν τα λεφτά τους εκπροσωπώντας ξένους, θα βρεθεί μπλεγμένη και καλά να πάθει, γιατί μυαλό δεν βάζει!

Περισσότερα

23 Ιουν 2019

Λες και παρακολουθούμε χολυγουντιανό φιλμ που γυρίστηκε στην Ελλάδα μετά τα γνωστά ευνοϊκά μέτρα του υφυπουργού Κρέτσου, από τα οποία ωφελήθηκε και η βρετανική σειρά The Durrells και φυσικά και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης που λίγο μετά έγινε ...ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο άβγαλτος γιος του Αμερικανού ηθοποιού Denzel Washington, που συμπαθεί πολύ τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρωταγωνιστής ο Πάνος Καμμένος που επιδεικνύει το πολυτελές κότερό του, προφανώς για να εκδικηθεί ενόψει εκλογών τον πρώην συνεταίρο του Αλέξη Τσίπρα. Για να γράψουν οι εφημερίδες ότι δεν είναι δυνατόν ο Καμμένος να αγοράσει τέτοιο κότερο με τον μισθό του. 

Εξάλλου, τα κότερα είναι της μόδας τελευταία στους αριστερούς κύκλους!

Εκτός από το κότερο, ο Πάνος προσπάθησε να χτυπήσει τους συντρόφους του με τι καταγγελίες του  εναντίον του συναδέλφου του στην κυβέρνηση, υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Τον κατηγόρησε για την αρπαχή με τις βίζες στη Ρωσία και άλλες χώρες, στην οποία χρησιμοποίησε  πρώην και νυν διπλωμάτες και γα τα 50 εκατ. του Σόρος στην ιστορία των Σκοπίων.

Βέβαια, οι εισαγγελείς δεν προλαβαίνουν τελευταία να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, επειδή ξεκατινιάζονται με την υπόθεση Novartis και βγαίνει στη φόρα η μπόχα τους. Κανονικά θα έπρεπε να ψάχνουν τα αμερικανικά όπλα που αγόραζε ο Πάνος όταν ήταν υπουργός Άμυνας και τις εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία, μέσω του επιχειρηματία από την Αξιούπολη Κιλκίς, αλλά και το Ροστόφ της Ρωσίας.

Όμως, όπως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έτσι και στην Ελλάδα βρίσκονται λύσεις για τα πάντα. Κι' αυτό με πολύ δημοκρατικό τρόπο, αφού τα μοιράζονται όλοι μεταξύ τους, για να μην μένει κανείς παραπονεμένος και αρχίσει να "κελαηδάει"!

Εξάλλου, έρχεται καινούργια κυβέρνηση και θα βάλει τάξη!

Λίγη ακόμη υπομονή και όσοι έκλεψαν θα τιμωρηθούν!

Σίγουρα...

Εμάς όμως μας ενδιαφέρει γιατί το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα ανεβάζει την αξία του κότερου του Πάνου σε αρκετά εκατομμύρια, ενώ η ιστοσελίδα mononews.gr σε μισό εκατομμύριο και κάτι.

Περισσότερα

19 Ιουν 2019

Σύντομα ο Ελληνισμός της Βρετανίας θα πάψει να είναι αυτός που ήταν μέχρι σήμερα, τα 30 περίπου τελευταία χρόνια, επί της εποχής του σεμνού και χαμηλών τόνων Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλη Βρετανίας, κυπριακής καταγωγής, Γρηγορίου. Δεν εννοούμε ότι θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο, αλλά ότι θα αλλάξει η ζωή του.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νικήτας είναι ακριβώς το αντίθετο του Γρηγορίου. Ελληνοαμερικανός, γεννήθηκε το 1955 στην Τάμπα της δυτικής πλευράς της Φλώριδα, κάτω από το Κλίαργουωτερ όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των αδελφών Αγγελάτων και το Τάρπον Σπρινγκς των σφουγγαράδων από την Κάλυμνο, όπου τα Θεοφάνια ρίχνει το σταυρό στα νερά του ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής, που το επισκέπτεται από τη Νέα Υόρκη.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Βρετανίας πριν χειροτονηθεί διάκονος από τον μ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο το 1985, διετέλεσε δύο χρόνια (1982-84) βοηθός του Ελληνοαμερικανού κόνγκρεσμαν Μάικλ Μπιλιράκη στην Ουάσιγκτον και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πολιτική, αμερικανικό λόμπι, ελληνοαμερικανικό λόμπι, προσέγγιση και οργάνωση της ομογένειας, οργανώσεις όπως Leadership 100, Hellenic Initiative, Hellenic-American Insttute, ΑΧΕΠΑ, εξωτερική πολιτική, αμερικανικά συμφέροντα, διεθνείς σχέσεις, Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Μόσχας κλπ. εκκλησιαστικές συγκρούσεις στην Ουκρανία κλπ.

Αναλυτές κατ'ιδίαν, προς το παρόν, εκτιμούν ότι με τις εξελίξεις στο ουκρανικό θρησκευτικό ζήτημα και τις τοποθετήσεις των νέων Αρχιεπισκόπων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, κλείνει ο πρώτος κύκλος του παλαιού αμερικανικού σχεδίου περικύκλωσης της Μόσχας εκ μέρους της Δύσης στον ηθικό τομέα, μέσω του λεγόμενου "ελληνοαμερικανικού λόμπι".

Σε συνδυασμό με την επικράτηση της θέσης των Σκοπίων μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, την εξέλιξη της διαδικασίας μοιρασιάς του Αιγαίου, της μοιρασιάς των υδρογονανθράκων της Κύπρου κλπ., με τη σύμφωνο γνώμη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, καθώς και με τη γενικότερη αστάθεια στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, ο τομέας αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους  αμερικανικούς σχεδιασμούς, που περιλαμβάνουν το θρησκευτικό "κορδόνι" Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη- Λονδίνο-Αθήνα-Κωνσταντινούπολη.

 

Περισσότερα

18 Ιουν 2019

Αγαπητοί "φίλοι"

Όπως θα προσέξατε, την περασμένη εβδομάδα δεχτήκαμε ηλεκτρονική "επίθεση" που μας έκλεισε για 3 μέρες. Σ' αυτούς που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους εναντίον μας με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα και μια προειδοποίηση:

Γνωρίζουμε ότι η πηγή της "επίθεσης" εναντίον μας προέρχεται από κρατικό "ίδρυμα" φιλικής χώρας, που εκτέλεσε "διπλωματική" εντολή. 

Εντάξει, πήραμε το μήνυμα και θα απομακρύνουμε από την εθελοντική συντακτική μας ομάδα αυτούς που σας ενοχλούν.

Όμως, θέλουμε ταυτόχρονα να σας στείλουμε μια προειδοποίηση:

Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε από μακρυά, ως συμπτωματικοί ακροατές,  τα διάφορα "μαφιόζικα" καμώματα ορισμένων, τα οποία καταγγείλαμε ακροθιγώς και με γενικότητες.

Μετά όμως την "επίθεση" της περασμένης εβδομάδας, σας υποσχόμαστε ότι θα αναμιχθούμε ενεργά στο "γίγνεσθαι" των "μαφιόζικων"  αυτών κύκλων και θα τους καταγγείλουμε ανοιχτά, με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες.

Και όποιος αντέξει...

Περισσότερα

10 Ιουν 2019

 Τα βρήκαμε ενδιαφέροντα και τα αναδημοσιεύουμε:

 

Γλυψίματα

Άρχισαν τα γνωστά στο Νεοκλασικό (ΥΠΕΞ), τα σάλια να τρέχουν, οι κωλοτούμπες και οι αποστασιοποιήσεις όλων εκείνων που βρέθηκαν να τρέχουν και να υποκλίνονται πότε στον Νίκο Κοτζιά, πότε στον Βαγγέλη Καλπαδάκη, πότε στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ως και τον κ. Μάρδα, όταν πούλαγε τρέλα για το καλοκαιρινό Νταβός σε ένα ξερονήσι στον Ευβοϊκό. Και αντί να του δώσουν κάτι του ανθρώπου, να μην παραλογίζεται, καθόντουσαν και συνέτασσαν εκθέσεις. Και τώρα έχουν θυμηθεί ότι πάντοτε ήταν δεξιοί και φίλοι της… Ντόρας...

Κατευθυνόμενη η ενημέρωση

 Στην Υπηρεσία Ενημέρωσης τοποθετούνται, με απόσπαση από τη ΓΓΕΕ, η γραμματέας Επικοινωνίας Ελένη Σουλίου και η σύμβουλος Επικοινωνίας Ελένη Δρακοπούλου, η οποία και στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση.

Το θέμα με την Υπηρεσία Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ είναι ότι τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και της μετατροπής της σε κατευθυνόμενη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία περιόρισε την αποτελεσματικότητά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και χρόνια πλέον έχει καταργηθεί η τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, που αποτελούσε παράδοση…

Εξάλλου είναι η εποχή των non papers και της υπαγόρευσης «ειδήσεων» σε φιλικούς δημοσιογράφους από την πολιτική ηγεσία.

Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και καιρό και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγεται καν πολιτική στο υπουργείο Εξωτερικών, παρά μόνο υπάρχει διαχείριση τρεχόντων θεμάτων.

Αυτά βλέπει και ο αγαπητός Τέρενς Κουίκ και, καθώς το (πολιτικό) μέλλον άδηλον, συνεχίζει, μέχρι τελικής πτώσεως, τις αποδράσεις σε εξωτικούς και μη προορισμούς… Πάλι καλά, γιατί η ΑΝΥΠΕΞ κ. Σία Αναγνωστοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εφαρμογή της και το ερώτημα φυσικά είναι πώς είναι δυνατόν να πιέζονται οι Σκοπιανοί για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας όταν από ελληνικής πλευράς η υπόθεση παρακολουθείται από πολιτικό που κάθε άλλο παρά ενοχλούνταν με το σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

(Πηγή: toparon.gr)


Περισσότερα