ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

18 Δεκ 2018

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω ρεπορτάζ του documento.gr για το πώς η Novartis λάδωνε πολιτικούς και κρατικούς υπαλλήλους μέσω γραφείων συμβούλων και ανύπαρκτων ιστοσελίδων.

Όταν δηλαδή η ελβετική εταιρεία ήθελε να  λαδώσει κάποιον, έβαζε κάποιο λομπίστα  υποτίθεται να οργανώσει την προβολή της σε κάποιο ΜΜΕ. Ο λομπίστας π.χ. εισέπραττε  ας πούμε 100.000 ευρώ για μια "δουλειά" την οποία δεν έκανε καθόλου ή  έκανε εικονικά. Στη συνέχεια κρατούσε για τον εαυτό του το συμφωνηθέν ποσοστό του και το μεγαλύτερο τμήμα το επέστρεφε κρυφά στον πολιτικό ή τον κρατικό υπάλληλο, σε ρευστό ή σε κάποια οφσόρ, φορολογικό παράδεισο κλπ.

Δεν καταλάβατε ακόμη τι λέμε, ε;

Υποθέστε ότι είστε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης και πέφτει στα χέρια σας μια πολυεθνική που θέλει να "επενδύσει" στην Ελλάδα.. Της κερνάτε καφέ και στη συνέχεια τη συμβουλεύετε να χρησιμοποιήσει φιλικό σας λομπίστα για να την "προωθήσει" ποικιλοτρόπως. Η πολυεθνική χαρούμενη που "συνεργάζεται" με τον υπουργό, ή τον πρόεδρο της τράπεζας, ή τον πρόεδρο της ΔΕΚΟ κλπ. τρέχει στον λομπίστα, που μπορεί να έχει έδρα και στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη, άμα λάχει, και του σκάει τα 100 χιλιάρικα για μερικά θετικά δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες ελληνικές ιστοσελίδες.

Κρατάει για τον εαυτό του μερικά χιλιάρικα και τα υπόλοιπα τα στέλνει κρυφά στα Κέυμαν Άιλαντς, για λογαριασμό του υπουργού. Καταλάβατε πιστεύω.

Άλλο παράδειγμα είναι ο λομπίστας της Ethos Media που αναφέρει παρακάτω ο Βαξεβάνης ότι έκανε τη δουλειά αυτή για τη Novartis.

Να μπούμε όμως στο θέμα μας για να μην σας κουράζουμε πολύ. Αν ο συγκεκριμένος λομπίστας είναι ένοχος στην υπόθεση Novartis, τότε θεωρούμε ότι ενδέχεται να λαδώνει με διάφορους τρόπους και το ...υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για να πάρει δουλειές από τους διπλωμάτες μας και ιδιαίτερα από τους Εμπορικούς Συμβούλους, την ετήσια εκδήλωση των οποίων οργανώνει σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας "δωρεάν".

Θα μας πείτε, μα πώς είναι δυνατόν οι αξιότιμοι Έλληνες διπλωμάτες να κάνουν τέτοιες δουλειές.

Θα σας απαντήσουμε αμέσως. Ορισμένοι από αυτούς, ενώ δεν σου γεμίζουν το μάτι είναι καθάρματα και ψεύτες. Ναι, ναι και καταχραστές του Δημοσίου και ....

Θα τα ξαναπούμε όμως για το θέμα αυτό, μη βιάζεστε να μας κατηγορήσετε...

Περισσότερα

18 Δεκ 2018

Για μια ακόμη φορά, στο Κατόβιτσε της Πολωνίας τις δύο περασμένες εβδομάδες, η διεθνής κοινότητα δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει για τη λήψη  δραστικών μέτρων καταπολέμησης της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, που προκαλεί ο άνθρωπος. Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι αν η ανθρωπότητα συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς, μέχρι το τέλος του αιώνα η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανέλθει κατά 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, με συνέπεια την σταδιακή καταστροφή του. Για να υπάρξει ελπίδα, η αύξηση της θερμοκρασίας δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 1.5 βαθμούς Κελσίου και τα κατάλληλα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα για να έχουν αποτέλεσμα.

Η ανησυχία για το σημαντικό αυτό πρόβλημα άρχισε επίσημα το 1992 με τη Συμφωνία -Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Έκτοτε οι ετήσιες παγκόσμιες συναντήσεις που έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα υπό τη αιγίδα του διεθνούς οργανισμού, δεν έδωσαν λύση σε επίπεδο κυβερνήσεων.

Σε μια σπάνια στιγμή ομοψυχίας, που θα ήταν επιθυμητή σε άλλες περιπτώσεις, ΗΠΑ και Ρωσία, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, ακύρωσαν στην πράξη την ανελαστική ανάγκη μετρήσιμης συμμετοχής των κυβερνήσεων του κόσμου στη μείωση την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα.

Παρόλο που η Κίνα που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο (9.040 εκατ. μετρικούς τόννους ετησίως, ενώ οι ΗΠΑ 4.009, η Ινδία 2.066 και η Ρωσία 1.468), συμφώνησε να αναλάβει την ίδια ευθύνη με τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα κράτη, η επιμονή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Συμφωνίας του Παρισιού, προσέφερε την δικαιολογία και σε άλλους ηγέτες να κάνουν το ίδιο. 

 

Περισσότερα

16 Δεκ 2018

Σκηνή Πρώτη:

Οι Ελληνοαμερικανοί και κυρίως οι περί την οργάνωση ΑΧΕΠΑ και την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής την είχαν συμπαθήσει τη χούντα, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να "ακροβολιστούν" ως ενδιάμεσοι για μπίζνες, πρεστίζ και αξιώματα, μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας. Μαζί τους και οι μεσαίοι και οι αστοί των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Νέα Υόρκη , το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον κλπ.

Ανάμεσα στους πιο φανατικούς οι μαγαζάτορες της Αστόριας Νέας Υόρκης Αργειτάκοι από τη Μάνη και οι Μίχαλοι από τη Νίσυρο. Οι Μίχαλοι στην οδό Μπρόντγουεη, λίγο πιο πάνω από το ζαχαροπλαστείο Ομόνοια και το εστιατόριο Καρυάτις. 

Κάποτε έπεσε η χούντα και την επόμενη το πρωί όλοι έγιναν "δημοκράτες αντιστασιακοί". Μάλιστα ορισμένοι που το προηγούμενο βράδυ τα έσπαγαν στη Σπηλιά, κάτω από σάμπγουει στην αρχή της Μπροντγουέη, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και άρχισαν να διαδίδουν ότι ήταν κι αυτοί μέσα στο Πολυτεχνείο!

Αυτοί που δεν λάκισαν και συνέχισαν να επιδεικνύουν ανοιχτά τις χουντικές προτιμησεις τους ήταν οι δύο οικογένειες, οι Αργειτάκοι από τη Μάνη και οι Μίχαλοι από τη Νίσυρο.

Από τη Νίσυρο είναι και μουλτιμπιλιονέρ Τζον Κατσιματίδης που έτρεξε για δήμαρχος της Νέας Υόρκης, χρηματοδοτεί όλα τα αμερικανικά κόμματα ταυτόχρονα, έχασε την κινητή τηλεφωνία γιατί ο πατέρας Μητσοτάκης την έδωσε στον Κόκκαλη, βρίσκεται πίσω από τέως και νυν Ελληνοαμερικανούς του Λευκού Οίκου και το κυριότερο, είναι κουμπάρος του συντονιστή των πάντων στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ιερέα φάδερ Άλεξ Καρλούτσου.

Σκηνή Δεύτερη

 Λονδίνο, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, Daily Express, σελίδα 12, διαβάζουμε ανάλυση του πολιτικού σχολιαστή της εφημερίδας Staphen Pollard με θέμα  τις βαρβαρότητες των απολυταρχικών καθεστώτων της Μέσης Ανατολής.

 

 

 

Περισσότερα

13 Δεκ 2018

Προλάβαμε και το γράψαμε πρώτοι, στις 5 Δεκεμβρίου , ότι ο Τσίπρας θα αποσυρθεί από τις Πρέσπες γιατί δεν θέλει να πάει στις εκλογές με τους Μακεδόνες (υπάρχουν και οι Έλληνες Μακεδόνες βλέπετε...) να τον στήνουν στα τρία μέτρα!

Το έγραψε και σήμερα 12 Δεκεμβρίου η  εφημερίδα Εστία, που έχει στο επιτελείο της τον πρώην πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά.

Εμείς όμως γράψαμε επιπλέον ότι η υπαναχώρηση του Τσίπρα από το Σκοπιανό θα γίνει με κρυφή συνεννόηση με την Ουάσιγκτον και τον ίδιο τον Ζάεφ.

Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα για να  μη λέτε ότι δεν βρισκόμαστε, όταν χρησιμοποιούμε τη λογική, μπροστά από τις εξελίξεις!

 

Περισσότερα

12 Δεκ 2018

Θα το προσέξατε βέβαια ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα ασχοληθεί με την περίπτωση του Λαυρεντιάδη. Η αιτία είναι ότι και αυτός, όπως  και οι άλλοι γνωστοί "μεγάλοι" που ταλαιπωρούν την ελληνική ιστορία, τα "έχουν καλά" με ολόκληρο το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό φάσμα.

Ασχολούμαστε μαζί του μόνο και μόνο γιατί διαβάσαμε τις λέξεις "ιερό δισκοπότηρο" σε άρθρο γι αυτόν, του διευθυντή της  ιστοσελίδας liberal.gr και της εφημερίδας Capital, Θανάση Μαυρίδη.

Ο Μαυρίδης δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος. Το αντίθετο μάλιστα και δεν είναι σοφό να τον προσπερνάει κανείς επιπόλαια.

Στο τέλος λοιπόν του άρθρου του που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, μιλάει για κάποιο μυστικό τραπεζικό λογαριασμό που μπορεί να μοιάζει με "ιερό δισκοπότηρο" , χωρίς καμία άλλη διευκρίνηση.

Ποιητική έξαρση ή κάτι πολύ σοβαρό κρύβεται πίσω από τις λέξεις αυτές και ο δημοσιογράφος επιλέγει να το ξεμπροστιάσει μόνο σ΄αυτούς που βρίσκονται κοντά στην υπόθεση Λαυρεντιάδη και καταλαβαίνουν ακριβώς το εννοεί.

Αν εννοεί την Εκκλησία της Ελλάδας με τη λέξη δισκοπότηρο, ή αν απλώς παραπέμπει κάπου αλλού, απευθυνόμενος εγωιστικά σε πολύ λίγους επαίοντες και χωρίς να το διευκρινίζει, γιατί προτιμάει να χρησιμοποιήσει την έκφραση "ιερό δισκοπότηρο";

Θα επανέλθουμε όμως γιατί η περίπτωση μας θυμίζει μεγάλο έμπορο όπλων της Αθήνας που βρισκόταν πολύ "κοντά" στην  Εκκλησία της Ελλάδας. Τον κυνηγούσαν όλοι αλλά αυτός δεν καταλάβαινε ...Χριστό, γιατί είχε την ¨ευλογία" της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Για όσους ενδιαφέρονται , εμείς δεν ψάχνουμε για απλά δισκοπότηρα , αλλά για τους ορισμένους από τους χαμένους "ιππότες της στρογγυλής τραπέζης".

Περισσότερα

11 Δεκ 2018

Με κάποια καθυστέρηση διαβάζουμε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" σχόλιο για συνάντηση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας  Δημοκρατίας  Γιώργου Κουμουτσάκου με συνταξιούχους πρέσβεις, με θέμα τα τρέχοντα εθνικά θέματα της χώρας.

Πραγματικά επρόκειτο για το αφάν- γκατέ της χώρας! Τους συναντήσαμε να υπηρετούν στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη. Ο Μολυβιάτης υπήρξε δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Μια μάζωξη σοφών περί τα διπλωματικά της Ελλάδας, οι οποίοι δυστυχώς δεν αξιοποιούνται πλέον σωστά, πλην ελαχίστων, ίσως ενός-δύο το πολύ. Αυτό αποτελεί μεγάλη παράβλεψη διότι οι άνθρωποι αυτοί οφείλουν να συμμετέχουν στο διπλωματικό σχεδιασμό της χώρας και μετά τη σύνταξή τους και όχι να χαραμίζονται πίνοντας καφέ στη "Βιβλιοθήκη", ή στην "Αθηναϊκή Λέσχη", δίπλα σε μασόνους.

Αν δεν ήταν μεγαλο-πρέσβεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια μάζωξη...βρυκολάκων, αλλά δεν ήταν έτσι.

Όχι , δεν συγκεντρώθηκαν για να ανταγωνιστούν τις  μπίζνες των συναδέλφων τους και του συνταξιούχου αστυνομικού με τις βίζες.

Όχι, σε αντίθεση με άλλους, ποτέ οι συγκεκριμένοι δεν πάσαραν κάτω από το τραπέζι απόρρητες εθνικές  πληροφορίες σε ξένες δυνάμεις για να επιτύχουν την εύνοιά τους, προκειμένου να προωθήσουν τις καριέρες τους και την ικανοποίηση μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Ούτε πάλι οι συγκεκριμένοι υπηρέτησαν ταυτόχρονα πολλούς αφεντάδες, καρφώνοντας τον ένα στον άλλο. Ήταν φίλοι και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον  ΣΥΡΙΖΑ και με τα άλλα μικρότερα κόμματα, τους κάθε είδους πολιτικούς και κυρίως τους κάθε είδους ολιγάρχες μας ταυτόχρονα, δίκαια, σωστά, χωρίς ποτέ να καρφώσουν τον ένα στον άλλο. 

Ποτέ οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι πρέσβεις δεν χρησιμοποίησαν τους Μποδοσάκηδες, τους Αγγελόπουλους, τους Ανδρεάδηδες, τους Βαρδινογιάννηδες για να πάρουν μεταθέσεις στο εξωτερικό, να περνάνε ζωή και κότα και να κοροϊδεύουν το σύμπαν, όπως δυστυχώς έκανε και συνεχίζει να κάνει μιαμειοψηφία συναδέλφων τους.

Ούτε σαν άλλους συναδέλφους τους απείλησαν ή εκβίασαν ομορφούλες υπαλλήλους τους για να τις πηδήξουν.

Και για να μην το ξεχάσουμε, δεν άφησαν ποτέ Έλληνες πολίτες να περιμένουν στην ούρα επί μήνες για κάποιο πιστοποιητικό από τις πρεσβείες τους, διότι έβαζαν στη θέση τους συγγενείς, κολλητούς και ρουσφέτια φίλων τους πολιτικών και επιχειρηματιών. Αυτά τα έκαναν και συνεχίζουν να τα κάνουν άλλοι... 

Περισσότερα