ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ένα μπράβο στον Τσίπρα και μια υπενθύμιση ότι η διαφθορά αυξάνεται στην Ελλάδα

29 Οκτώβριος 2018

Μόλις μας τηλεφώνησαν από το Λονδίνο, όχι για να μας πουν πώς συνεννοήθηκαν κάτω από το τραπέζι οι τραπεζίτες μας με τα εκεί φάντς για να ληστέψουν πάλι τις τράπεζές μας, ή να υφαρπάξουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων με λάδωμα κατατεθειμένο στις υπεράκτιες του Νέβις.

Μας τηλεφώνησαν για να μεταφέρουμε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα που πέτυχε άριστη, διεθνή προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσω της παρέμβασής του που ακύρωσε την αρνητική απόφαση του αρχαιολογικού συμβουλίου και επέτρεψε στο BBC να φιλμάρει στην Ακρόπολη.

Το καλό να λέγεται και μπράβο του.

Το ίδιο είχε κάνει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την πτώση της χούντας, όταν ακύρωσε άρνηση του αρχαιολογικού συμβουλίου για αίτημα του Μουσείου Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον να προβάλει την Ακρόπολη σαν το ξεκίνημα του ανθρώπινου πολιτισμού σε φιλμ του τεχνολογίας ΙΜΑΧ. Εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το φιλμ και αγάπησαν την Ελλάδα. Αν δεν ήταν ο πρέσβης μας στην Ουάσιγκτον Μενέλαος Αλεξανδράκης, πατέρας του σημερινού πρέσβη μας στην Τεχεράνη Δημήτρη Αλεξανδράκη, να επιμείνει στον Καραμανλή, η Ελλάδα θα έχανε μεγάλη ευκαιρία προβολής. Μάλιστα, για να φιλμάρει το Σμιθσόνιαν με ελικόπτερο την Ακρόπολη ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε ζήτησε να αφαιρεθούν οι σκαλωσιές που εμπόδιζαν τη θέα του μνημείου.

Μπράβο λοιπόν στον Τσίπρα για το άριστο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του με την Ακρόπολη και το BBC!

ΥΓ. Με την ευκαιρία όμως να του θυμίσουμε ότι η κατάσταση στην κυβέρνησή του, ιδιαίτερα με τα  απίθανα των Καμμένου και Κοτζιά είναι επιεικώς απαράδεκτη! Να πει στους υπουργούς του ότι η πολλή και απότομη ...μάσα βαρυστομαχιάζει! Αν η Ελλάδα δεν ήταν διεφθαρμένη, οι εισαγγελείς θα είχαν κάνει ήδη τη δουλειά τους και οι ένοχοι θα είχαν κλειστεί στη φυλακή! Ο ίδιος μπορούσε να παρέμβει και να κάνει τη διαφορά , αλλά δεν το έκανε.Φοβήθηκε. Έχασε πολύτιμη ευκαιρία. Κρίμα, γιατί η διαφθορά αυξάνεται αντί να μειώνεται...