ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ειδικά εκπαιδευμένους "Γεωργαλάδες" και "Γκέμπελς" του Φόρεϊν Όφφις στέλνει το Λονδίνο για να στηρίξει επικοινωνιακά φιλικές κυβερνήσεις

3 Δεκέμβριος 2018

1. Ενώ ο Μάθιου ήταν έγκλειστος στις φυλακές των ΗΑΕ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η βρετανική πρεσβεία στο Ντουμπάι, αντί να προσπαθούν να τον απελευθερώσουν, ζήτησαν από τον ίδιο, τη γυναίκα του , το πανεπιστήμιό του και όλους όσους τον γνώριζαν, να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για την υπόθεση.

2. Η αιτία ήταν ότι στις 5 Μαίου 2018 και σε περίοδο που ο Μάθιου βρισκόταν κλεισμένος, ως επικίνδυνος Βρετανός κατάσκοπος που πιάστηκε στα πράσα, σε θάλαμο απομόνωσης στην φυλακή, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών υπέγραψε τετρασέλιδο ΜοU με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για στενή διακρατική συνεργασία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, με στόχο τη βελτίωση των επικοινωνιακών υποδομών του καθεστώτος και τη βελτίωση της εικόνας του στο εσωτερικό και εξωτερικό.

3. Το διακρατικό ΜοU υπεγράφη από τον υπουργό της βρετανικής κυβέρνησης με αρμοδιότητα τη Μέση Ανατολή Άλιστερ Μπάρτ, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα υπεύθυνος  και για την προσπάθεια απελευθέρωσης του Μάθιου από τις φυλακές του Ντουμπά.

Οι Βρετανοί ήθελαν δηλαδή να θάψουν το θέμα (και τον Μάθιου στη φυλακή), προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε για την υπόθεση, ώστε να μην υποστεί πλήγμα η εικόνα των ΗΑΕ στο εξωτερικό, την καλή κατάσταση της οποίας εγγυώταν πλέον  με το ΜοU η βρετανική κυβέρνηση.

Φυσικά το Λονδίνο αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της υποχρέωσής του να βγάλει τον Μάθιου από τη φυλακή και της συμφωνίας με τα ΗΑΕ για συνεργασία με στόχο τη βελτίωση των προπαγανδιστικών μηχανισμών του.

Με άλλα λόγια, οι Βρετανοί έστειλαν στα ΗΑΕ κρατικά στελέχη του Φόρειν Όφφις και των γραφείων Τύπου των υπουργείων τους, προκειμένου να διδάξουν στους Άραβες κυβερνητικούς "Γεωργαλάδες" και "Κρέτσους", σίγουρα στους διπλωμάτες του αραβικού υπουργείου Εξωτερικών στο Ντουμπάι κλπ., για το πώς να κάνουν καλές "δημόσιες σχέσεις" (δηλ. προπαγάνδα).

Στα ΗΑΕ όμως είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Τί γίνεται ωστόσο όταν οι Βρετανοί στέλνουν στελέχη του Φόρειν Όφφις στο εξωτερικό για να βοηθήσουν κυβερνητικά κόμματα να βελτιώσουν την εικόνα τους, προφανώς για να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές; Σε χώρες μάλιστα όπου υπάρχει αντιπολίτευση, όπως καλή ώρα η Ελλάδα;

Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να απλά να γίνει...μπάχαλο!

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα όμως με νεώτερα στοιχεία, για το πώς η βρετανική κυβέρνηση και οι πρεσβείες της στο εξωτερικό συνάπτουν διακρατικές συμφωνίες  με καθεστώτα και κυβερνήσεις κάθε είδους, με σκοπό να τα εκπαιδεύσουν στην αποτελεσματική προπαγάνδα και με στόχο να τα διατηρήσουν στην εξουσία!

Γεια σας προς το παρόν και όνειρα γλυκά...