ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Επιστροφή στο Ditchley Park

29 Οκτώβριος 2018

2. Ο Πάνος στη Μόσχα! Πάλι! Κοντά στα παλιά φιλαράκια του ξαναμιλάει για αδελφοσύνη λαών, για κοινή θρησκεία, για Ορθοδοξία! Άντε και ψιθυριστά, με χαμηλωμένο το βλέμμα, για όπλα!

Φυσικά τσιμουδιά για το χρήμα που έχει ρεύσει μέχρι τώρα προς Κωνσταντινούπολη και Αθήνα μεριά... Λίγο ακόμη και ο Πάνος θα μετατρέψει Ουάσιγκτον και Μόσχα σε ψηφοφόρους του.

Πίσω όμως ολοταχώς στο Ditchley Park, που αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός γα το βρετανικό επίσημο και ανεπίσημο λόμπυ στην Ελλάδα. Λέμε επίσημο γιατί η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα διεξάγει πλέον το επιχειρηματικό της λόμπυ μέσω των πιο γνωστών ονομάτων του χώρου των  "δημοσίων σχέσεων" στην  Ελλάδα. Για το σημείο αυτό θα γράψουμε πάρα πολλά στο άμεσο μέλλον.

Προς το παρόν θα προσπαθήσουμε να δείξουμε μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει η βρετανική διπλωματία για επιτύχει τους εμπορικούς και στρατηγικούς της στόχους στην Αθήνα και θα χρησιμοποιήσουμε ορισμένα παραδείγματα.

Ήδη μιλήσαμε για τον Denis MacShane, ομιλητή στο συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα της βρετανικής  πρεσβείας της Αθήνας, ο οποίος μπήκε φυλακή για εξαπάτηση του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ένας άλλος ομιλητής ήταν Peter Mather, υπεύθυνος της ενεργειακής εταιρείας ΒΡ για την Ευρώπη. Ως γνωστόν η ΒΡ βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της βρετανικής διπλωματικής εκπροσώπησης στην Αθήνα και χρηματοδότησε, μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς και ορισμένους άλλους, το συνέδριο στο Ditchley Park.

Το να χρηματοδοτεί κανείς συνέδρια δεν είναι κακό. Το να λαδώνει, εκβιάζει, απειλεί και επιτίθεται εναντίον πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων για να επιτύχει αυτό που θέλει, όπως η Eldorado Gold, η Novartis, η Siemens, οι εταιρείες που λάδωσαν τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου κλπ. είναι πολύ κακό.

Λαδώνει η βρετανική ενεργειακή εταιρεία ΒΡ;

Προς Θεού όχι, μακρυά από μας κάθε τέτοια αμαρτωλή σκέψη.

Απλά, "στηρίζει" οικονομικά πολιτικούς και κόμματα για να κερδίσουν τις εκλογές!

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 250 βρετανικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας όπλων,  καπνοβιομηχανίες, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες ενέργειας, τράπεζες και οικονομικά ιδρύματα που "δώρισαν" την τελευταία δεκαετία 30 εκατομμύρια δολάρια σε υποψήφιους αμερικανικών εκλογών.

Δεν το λέμε εμείς , αλλά οι Τάιμς του Λονδίνου στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με την λονδρέζικη εφημερίδα η BAE που θέλει να μας πουλήσει όπλα, "δώρησε" 361.000 δολάρια και στα 16 σημερινά μέλη της Επιτροπής Άμυνας του αμερικανικού Κογκρέσου. Δηλαδή σαν να λέμε, σε ελληνική αντιστοιχία, η βρετανική εταιρεία πολεμικού υλικού χρηματοδότησε τις προεκλογικές εκστρατείες του Κώστα Δουζίνα και των μελών της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής στην οποία προεδρεύει. Δηλαδή, για να γίνουμε πιο αναλυτικοί, όπως η γερμανική Siemens που ισχυρίζεται ότι δεν λάδωσε τον Τάσο Μαντέλη με σχεδόν μισό εκατομμύριο, αλλά απλά "στήριξε" την προεκλογική του καμπάνια, έτσι και η ΒΡ, ΒΑΕ και άλλες 248 εισηγμένες βρετανικές εταιρείες "στήριξαν" Αμερικανούς πολιτικούς.

Σύντροφοι "καλόπαιδα" ελληνικής καταγωγής σε δυτικές πρεσβείες της Αθήνας που δεν μας συμπαθείτε: Ότι γράφουμε βασίζεται σε δημοσιευμένες πηγές. Εμείς απλώς ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ.

 Το ξέρετε ότι η βρετανική κυβέρνησε στέλνει λομπίστες/ spin doctors πληρωμένους από τους Βρετανούς φορολογούμενους σε ξένες κυβερνήσεις  να τους βελτιώσουν την εικόνα και το Φόρεϊν Όφφις παραχώρησε διπλωμάτη του σε ιδιωτικό γραφείο που έκανε λόμπι υπέρ της Σαουδικής Αραβίας;

Στο επόμενο η συνέχεια για το Ditchley Park, τους συντελεστές του, τους παρόντες και τους "απόντες" και για τα όρια της βρετανικής διπλωματίας στο εξωτερικό.