ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Η Πέννυ, η Δανάη και τα άλλα καλά παιδιά

9 Αύγουστος 2018

 

Λέγαμε λοιπόν χθες για την Πέννυ την διπλωμάτισσα, που συνελήφθη να κλέβει πανάκριβο σακάκι στο Bloomingdale's του Μανχάταν και αντί τιμωρηθεί, πήρε προαγωγή από τους συναδέλφους της σε υπηρεσιακό συμβούλιο, έγινε πρέσβης και προωθήθηκε επί Σύριζα στο γραφείο του Σπίρτζη.

Η Πέννυ έγινε εκ νέου ρεντίκολο στην κοινή γνώμη πρόσφατα γιατί κάποια σαίνια την τοποθέτησαν υπεύθυνη του διεθνούς εράνου για τα θύματα του ολοκαυτώματος στο Μάτι της  Αττικής.

Μόλις οι ομογενείς μας πήραν μυρωδιά ότι η ελληνική διπλωματία έβαλε τον "λύκο να φυλάει τα πρόβατα" έχασαν κάθε ενθουσιασμό να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα ο έρανος να σημειώνει παταγώδη αποτυχία.

Κακή επιλογή από σύμπτωση ή σαμποτάζ της Νέας Δημοκρατίας για να αποτύχει η προσπάθεια και να πέσει ο Σύριζα; Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, αν δεν μας ενημερώσει σχετικά η ..."Κόντρα", που υποστήριξε ανήμερα την πυρκαγιά στο Μάτι ότι η Μόσχα θα οργανώσει διαδηλώσεις εναντίον των Αμερικανών και του Τσίπρα στην έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο είναι ότι η Πέννυ υπήρξε προστατευόμενη του μεγαλοδιπλωμάτη Ζαχαράκη, ο οποίος σαν άλλους συναδέλφους του υπήρξε δημιουργός και αρχηγός προσωπικής κλίκας μέσα στο υπουργείο των Εξωτερικών, με τους "στρατιώτες " της, τους προστατευόμενους, τους ευνοούμενους, τους φιλικούς και τους εχθρικούς διπλωμάτες της . Φανταστείτε κάτι σαν τον Μάρλον  Μπράντο στον "Νονό" όπου οι ευεργετηθέντες, μεταξύ των οποίων και η Πέννυ, του φιλούσαν ...το χέρι πεσμένοι στα γόνατα, από ευγνωμοσύνη!

Μη βιάζεστε να θυμώσετε για μια μεμονωμένη μόνο περίπτωση διπλωματικά γατάκια! Η γούνα σας έχει τόσα πολλά "ράμματα" και σκοπεύουμε να τα βγάλουμε στη φόρα ένα -ένα.

Να φύγουμε λοιπόν από την Πέννυ και να πάμε στη Δανάη, η οποία το έπαιζε και τσαμπουκαλού πριν πάρει σύνταξη από το υπουργείο Εξωτερικών. Στο τελευταίο της πόστο σαν πρέσβειρα στη Μόσχα έκανε μέχρι και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, επειδή την κατηγόρησε ότι έγινε πρέσβης παράνομα και ότι έλεγε ψέμματα ότι είχε το κατάλληλο πανεπιστημιακό πτυχίο. 

Κόρη στρατηγού η Δανάη, νόμιζε ότι οι υπόλοιποι Έλληνες υπάρχουν για να την υπηρετούν. Το ίδιο νομίζουν ωστόσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της, χωρίς ούτε καν να είναι παιδιά στρατηγών αυτοί.

Συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι την είχαν τοποθετήσει προϊσταμένη των Εμπορικών Ακολούθων των πρεσβειών μας. Στην ίδια ειδικότητα που ασχολείται με τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ελλήνων στο εξωτερικό, έχει υπηρετήσει στο ΥΠΕΞ και ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας.

Στη συνέχεια την Δανάη την πήρε για ένα φεγγάρι στο γραφείο του ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, οι φίλοι του οποίου είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη  Ρωσία. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ την έστειλαν στη Μόσχα, επί Σύριζα. Φημολογείται ότι ζήτησαν το ρουσφέτι αυτό οι φίλοι επιχειρηματίες του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, που  αν θυμάστε ήταν από τους "δωρητές" της ροζ βίλας των Ανδρέα Παπανδρέου-Δήμητρας Λιάνη, μαζί με κάτι Λιβανέζους φίλους του Ανδρέα, που ακόμη ανακατεύονται με την Ελλάδα...

Το κλου της υπόθεση όμως είναι ότι η Δανάη μετά τη συνταξιοδότησή της  άρχισε να εμφανίζεται στη Μόσχα παρέα με τον παλιό διπλωμάτη Δημήτρη Πλατή και τον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Λευτέρη Οικονόμου, που προωθήθηκαν σαν "ενδιάμεσοι" στα χρυσοφόρα ιδιωτικά visa centers στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εκεί να δείτε χρήμα με τη σέσουλα!!!

Εμείς ρωτάμε: Τι γυρεύουν στο φαγοπότι των 15 περίπου εκατομμυρίων το χρόνο που βγάζουν τα ιδιωτικά visa centers στη Ρωσία από τους Ρώσους που επισκέπτονται για διακοπές στην Ελλάδα, ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος και πρώην διπλωμάτης που υπηρέτησε επί δεκαετίες τη διαπλοκή, ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος και πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης με άριστη θητεία και μια πρώην δημόσιος υπάλληλος και πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα;

Ναι , ναι, όπως σας τα γράφουμε είναι τα πράγματα γατάκια. Θα επανέλθουμε σύντομα όμως.