ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Η πίτσα στην παραλία Φορνίλο του Ποζιτάνο

26 Απρίλιος 2019

Γιατί  Μεγάλη Πέμπτη αντί να βρισκόμαστε στο Ποσιτάνο νότια της Νάπολης, αποκλειστήκαμε στο Λονδίνο και αυτοί που μας το έκαναν αυτό θα την πληρώσουν άσχημα!

Θα σας πούμε τους λόγους του αποκλεισμού μας σύντομα, μόλις κάνουμε μια μικρή έρευνα στο "αμαρτωλό τρίγωνο" της Αθήνας. 

Έτσι, βρισκόμαστε σε κατάσταση συγγραφικού παροξυσμού, αντί να τρώμε τη στιγμή αυτή ναπολιτάνικη πίτσα πίνοντας λιμοντσέλο, στην παραλία Φορνίλο του Ποζιτάνο, στην Παραλία Αμάλφι, δύο συνολικά περίπου ώρες νότια από τη Νάπολι, αρχικά με τη σιδηροδρομική γραμμή Circumvezuviana και στη συνέχεια με μίνιμπας από το στενό φιδωτό, σκαλισμένο στα σχεδόν κάθετα παραλιακά βράχια δρόμο, το ίδιο επικίνδυνο με τη διαδρομή Κόμο-Μπελάζιο, πάνω από το Μιλάνο.

Γιατί όμως ασχολούμαστε με τον Τράγκα που χρησιμοποιούσε συχνά το περιοδικό του το Crash σαν όπλο εκτέλεσης παραγγελιών της ελληνικής διαπλοκής;

Γιατί "φίλες και φίλοι", στο τρέχον τεύχος του Crash λέει ορισμένες μεγάλες αλήθειες σε πολυσέλιδα ρεπορτάζ της, στις οποίες αναφερθήκαμε και εμείς λεπτομερώς παλαιότερα, αλλά δεν μας έδωσε κανείς σημασία.

Τι να σας λέμε τώρα!

Το 1998 η "μητέρα της ελληνικής ενέργειας" Τερέζα Φωκιανού απειλήθηκε με φόνο αν υπέγραφε τις συμβάσεις -ως αρμόδια διευθύντρια το υπουργείου Ενέργειας την περίοδο εκείνη- με τις ξένες εταιρείες για την εκμετάλλευση του ελληνικού πετρελαίου στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Η Τερέζα αγνόησε τις εναντίον της πολύ σοβαρές απειλές και υπέγραψε τις προσοδοφόρες για το ελληνικό Δημόσιο συμβάσεις με τις ξένες εταιρείες , με αποτέλεσμα όχι να δολοφονηθεί, αλλά να της καταργήσει η υπουργός Βάσω Παπανδρέου ολόκληρη τη Διεύθυνσή της στο υπουργείο και να την απολύσει, ακυρώνοντας παράλληλα τις υπογραφείσες συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ελληνικού πετρελαίου.

Την ίδια εποχή ο Κοπελούζος είχε ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τη ρωσική Γκαζπρόμ και ήδη είχαν παραιτηθεί, εξαιτίας διαφωνιών τους με θέμα το ρωσικό αέριο, οι υπουργοί της κυβέρνησης Δήμας και Πεπονής.

Θέλετε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής;

 Αν δεν υπάρχει μίζα στην Ελλάδα δεν γίνονται δουλειές.