ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Μας πιάσανε στα πράσα σύντροφοι

3 Ιανουάριος 2019
2) Αγοράζει λοιπόν το πλαστό πτυχίο από το Λονδίνο ο απατεώνας Έλληνας και το καταθέτει στο υπουργείο , ας πούμε , των Εξωτερικών, στο ΔΙΚΑΤΣΑ,  ή στο ΑΣΕΠ.
Αυτά στη συνέχεια προσπαθούν να ελέγξουν τη γνησιότητά του, στέλνοντάς το στην ελληνική πρεσβεία Λονδίνου. Επειδή δεν παίρνουν απάντηση, ή επικοινωνούν  με το βρετανικό πανεπιστήμιο που το χορήγησε, ή απευθύνονται στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα που ασχολείται με τη βρετανική εκπαίδευση (και διάφορα άλλα πράγματα), ή το παραδίδουν στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές για να ελέγξουν το πτυχίο με τις δικές τους μεθόδους.
Το τελευταίο το ξεχνάμε γιατί οι αστυνομικοί μας είναι ...σαίνια, ενώ οι εισαγγελείς μας δεν προλαβαίνουν γιατί είναι απασχολημένοι με τους προστατευμένους μάρτυρες της Novartis.
Επειδή, εξάλλου, τα βρετανικά πανεπιστήμια χορηγούν αντίγραφα πτυχίων μόνο στους άμεσα ενδιαφερόμενους πτυχιούχους, η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου δεν μπαίνει καν στον κόπο να κάνει οτιδήποτε, παρά τις εντολές Μητσοτάκη. Η ίδια δέχεται τα πτυχία ..αβλεπεί και τα ελέγχει απλά μυρίζοντάς τα! Αν μυρίζουν. σκόδρο ζητάει Σφραγίδα της Χάγης και αν μυρίζουν... κρεμμύδι τα δέχεται χωρίς κανένα έλεγχο.
Δεν γνωρίζουμε πώς ελέγχει τη γνησιότητα των βρετανικών πτυχίων το ΔΙΚΑΤΣΑ την περίοδο αυτή. Παλαιότερα απλώς τσέκαρε αν προέρχονται από γνωστό πανεπιστήμιο και αυτό ήταν όλο.
Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα να βάλεις μέσον για να πετύχεις αυτό που θέλεις από το Βρετανικό Συμβούλιο της Αθήνας, ιδιαίτερα αν είσαι δικτυωμένος με τους πασίγνωστους  Έλληνες λομπίστες που έχουν αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Βρετανίας στην Ελλάδα και πολλά άλλα, ενεργειακά, οικονομικά, πολιτικά κλπ.
Εγείρεται συνεπώς και το ερώτημα, με ποιο τρόπο έλεγξε τη γνησιότητα των πτυχίων των διπλωματών μας το ΥΠΕΞ, μετά από τις πολλές κατηγορίες περί πλαστών πτυχίων τους πριν χρόνια; Η τελευταία περίπτωση "ελέγχου" που μας έρχεται στη μνήμη πραγματοποιήθηκε στην ...Ευελπίδων, όπου ο δημοσιογράφος της Μόσχας Θανάσης Αυγερινός κατηγορούσε την πρέσβειρα Κουμανάκου, κόρη του στρατηγού Κουμανάκου του πολέμου της Κορέας, ότι είχε πλαστά πτυχία.
Μπάχαλο δηλαδή.