ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Με κόλυβα κηδεία γίνεται και όχι γάμος

9 Απρίλιος 2019

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ψήφισαν περίπου 500 Έλληνες και μέχρι πρόσφατα στους εκλογικούς καταλόγους του ελληνικού προξενείου Λονδίνου  είχαν εγγραφεί περισσότεροι μεν αλλά όχι πολλαπλάσιοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη βόρειο Ιρλανδία και τη Σκωτία , που δεν είναι σίγουροι ότι θα έλθουν στο Λονδίνο να ψηφίσουν.

Τζάμπα λοιπόν πάνε οι προσπάθειες των γόνων της ελληνικής ελίτ στο London School of Economics υπέρ της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια;

Τζάμπα πάει η ερώτηση Κουμουτσάκου  στη Βουλή για την κουτοπόνηρη αποτυχημένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει του Έλληνες της Βρετανίας από τις ευρωεκλογές;

Τόσες χιλιάδες παιδιά της μεσαίας και ανώτερης τάξης της Ελλάδας στη Βρετανία, με τα κολέγιά τους και τα LSE τους αδιαφορούν για τη Νέα Δημοκρατία και τις ευρωεκλογές και δεν θα προσέλθουν στο ελληνικό προξενείο για να ψηφίσουν;

Αμάν; Κάτι πρέπει να γίνει σκέφτηκαν οι απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών και του LSE που θέλουν να κάνουν καριέρα στην πολιτική από μικρή ηλικία και εκ τους ασφαλούς, αφού η νίκη της ΝΔ θεωρείται σίγουρη στην κοινή γνώμη.

Μια και δυο λοιπόν...ζώνονται τ'άρματα και ...αναβιώνουν το πεθαμένο από χρόνια ...Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο τους οργανώνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (USL) προχθές Κυριακή, με συντονιστή τον πάλαι ποτέ εκπρόσωπο του ΣΑΕ στη Βρετανία, αντιπρόεδρο του ΣΑΕ στην Ευρώπη και αντιπρόεδρο των Ορθόδοξων Κοινοτήτων Βρετανίας Ν. Σκηνίτη.

Καλό παιδί ο Νίκος, αλλά πολύ "παλιός" όμως βρε παιδί μου...

Κάποιος λοιπόν πρέπει να πει στους καλοταϊσμένους πιτσιρικάδες της Νέας Δημοκρατίας ότι με κόλυβα γάμος δεν γίνεται και ότι η "κουλτούρα"  του LSE, του Κολεγίου Αθηνών και του ΣΑΕ, μπορεί να είναι βαρύδιο για τους πολιτικούς στη σημερινή Ελλάδα.

Πρώτα πρέπει να μάθουν πού βρίσκεται ο... ελληνικός λαός στη Βρετανία για να τον πλησιάσουν και αυτό δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Ναι, θα ψηφίσουν στο Λονδίνο στις ευρωεκλογές  αυτές περισσότεροι από τους 500 στις προηγούμενες, αλλά όχι πολύ περισσότεροι, όπως θα ήταν φυσιολογικό.