ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Με προστάτη τον Ζαχαράκη η Πέννυ ήταν παντοδύναμη και αλώνιζε...

8 Αύγουστος 2018

 

Πέρασε ένας σχεδόν ολόκληρος μήνας φίλοι μας από την τελευταία "συνάντησή" μας, αλλά μη νομίζετε ότι τα παρατήσαμε όλα για να πάμε για μπάνιο. Για να το ξέρετε, μπάνιο κάνουμε όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα στο περίφημο "Κόκκινο Λιμανάκι". Μετά την εκατόμβη των θυμάτων της φωτιάς που έλαβε χώρα εκεί, η οποία οφείλεται όπως όλοι γνωρίζουμε στη διαφθορά που έχει σαπίσει την ελληνική κοινωνία, σίγουρα θα συνεχίσουμε το londoncalling.gr.

Τις μέρες της φωτιάς στο Μάτι της Αττικής όμως βρισκόμασταν στην..Αλεξανδρούπολη ψάχνοντας τους Ρώσους κατασκόπους που με τόση ευκολία μπόρεσαν να εντοπίσουν τα σαίνια του Κοτζιά και του Ρουμπάτη, αλλά όχι ο υπόλοιπος κόσμος. Εκεί διαπιστώσαμε ότι οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας βρίσκονται στην  ελληνική πλευρά κυρίως και όχι στη ρωσική. Σε μελλοντικές επαφές μας θα υποστηρίζουμε ότι  οι "επισπεύδοντες" είναι οι Έλληνες που προσπαθούν αδιάκοπα, ακόμη πριν από την πτώση του κομμουνισμού, να ...διαφθείρουν τους Ρώσους, για ίδιον όφελος φυσικά. Για να το πετύχουν αυτό προσφέρουν τα πάντα, πατρίδα, μυστικά, αξιοπρέπεια...

Όλα αυτά όμως για αργότερα.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι πιο "λάιτ", με την Πέννυ την διπλωμάτισσα που συνελήφθη πριν μερικά χρόνια "κλέπτουσα οπώρας" στο πολυτελές πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης Bloomingdale's, στην άκρη του ανατολικού Μανχάταν, λίγο πριν από την γέφυρα "Τράιμπορο" ή "59 Street Bridge", που οδηγεί στην συνοικία Αστόρια του Κουήνς.

Η Πέννυ η διπλωμάτισσα υπηρετούσε στη Μόνιμη  Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στην οποία μόνο πρωτοκλάσσατοι από πλευράς ρουσφετιού διπλωμάτες υπηρετούν. Στο γνωστό πολυκατάστημα συνελήφθη κλέπτουσα πανάκριβο σακάκι για πολλούς, φουστάνι για ορισμένους. Με συνοπτικές διαδικασίες για να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο, ανεκλήθη νύχτα στην Αθήνα και για ορισμένα χρόνια έμεινε βαθμολογικά στάσιμη για να ξεχαστεί το γεγονός και να θεωρήσει η κοινή γνώμη ότι η Πέννυ που ξεφτέλισε την Ελλάδα στο εξωτερικό τιμωρήθηκε δεόντως.

Αμ δε;

Κούνια που σας κούναγε φίλοι μου.

Η Πένη η διπλωμάτισα που πιάστηκε να κλέβει στο αμερικανικό πολυκατάστημα "πρεσβευτικών προδιαγραφών", σύντομα πήρε προαγωγή και έγινε και πρέσβης παρακαλώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποσπάστηκε στο γραφείο του πρωτοκλασάτου υπουργού Σπίρτζη, όπου την ξαναθυμήθηκαν τα ΜΜΕ όταν της ανετέθη (και της αφαιρέθηκε μετά από τον σαματά που ακολούθησε)  η διαχείριση των χρημάτων από τον έρανο για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι.  Αντί δηλαδή να απολυθεί, πήρε προαγωγή και της ανατέθηκαν σοβαρά καθήκοντα.

Ποια όμως είναι η Πέννυ που βρέξει χιονίσει η τύχη της δουλεύει γι'αυτήν, υπηρέτησε στα καλύτερα πόστα συμπεριλαμβανομένης και της πρεσβείας μας στο Λονδίνο ( δεν υπήρξε η μόνη "λαδιάρα" διπλωμάτης που πέρασε από εκεί), συνελήφθη να κλέβει και την επαύριον προήχθη σε πρέσβη, τα έχει καλά με όλους  ταυτόχρονσ, με το Πασόκ τη ΝΔ, τις μεταβατικές μνημονιακές κυβερνήσεις και τον Σύριζα και δεν ...καταλαβαίνει Χριστό;

Πρώτο και κύριο υπήρξε ευνοούμενη του συνταξιούχου σήμερα μεγαλοδιπλωμάτη Ζαχαράκη.

Τεράστια υπόθεση να είσαι γυναίκα και να είσαι ευνοούμενη μεγαλοδιπλωμάτη. Μόλις μια υπάλληλος οποιουδήποτε βαθμού του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τεθεί υπό την "προστασία" ή παντρευτεί διπλωμάτη, τελειώνουν τα βάσανά της και η καριέρα της εκτινάσσεται στα...σύννεφα.

Η αιτία είναι ότι στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το "σύστημα" των προαγωγών, των μεταθέσεων, της ανάληψης καθηκόντων στις πρεσβείες κλπ., λειτουργεί με κανόνες "μαφίας", "Κόζα Νόστρα"και μασονίας που θα ζήλευαν ακόμη και οι ίδιοι οι ...Ιλουμινάτοι του Νταν Μπράουν!

Πάρα πολλές οι περιπτώσεις ατασθαλιών, κλοπών, λαθρεμπορίου, παρανομιών που έχουν να κάνουν με συνάλλαγμα και αφορολόγητα είδη, εγκληματικών συμπεριφορών που ζημιώνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ελληνικό δημόσιο κλπ., για τις οποίες δεν τιμωρείται κανείς γιατί απλά "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει" . Μόλις διαπιστώνεται μια παρανομία εκ μέρους διπλωμάτη, σπεύδουν οι συνάδελφοί του να την συγκαλύψουν. Μόλις κάποιος τρίτος τολμήσει να ξεμπροστιάσει το πολλές φορές βρώμικο συνάφι τους, όπως προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τώρα, πέφτουν επάνω του όλοι μαζί και τον κατασπαράσσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Έχοντας λοιπόν τον Ζαχαράκη σαν μέσον η Πέννυ δεν φοβόταν τίποτα και μπορούσε να είναι προκλητική. Σκόνταψε όμως στην κοινή γνώμη, για δεύτερη φορά, όταν θέλησε να αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης των χρημάτων του εράνου για τους καμένους της Αττικής. Σπάνια διπλωμάτης γίνεται ρεντίκολο στα ΜΜΕ και το κατάφερε η Πέννυ!

Ακόμη και ο κουμπάρος του Ζαχαράκη, ο Αλέξης Παπαχελάς, αφιέρωσε στην περίπτωσή της μισή σελίδα στην Καθημερινή της 2ας Αυγούστου.

Το θέμα όμως των παράνομων συμπεριφορών των Ελλήνων διπλωματών είναι μεγάλο και χρειάζεται χρόνο και χώρο για να αναλυθεί εκτενώς. Αν παραμείνουμε "ζωντανοί" και δεν μας "φάνε λάχανο" τα διπλωματικά λαμόγια που λερώνουν το διπλωματικό σώμα με τις συμπεριφορές τους, θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα στο μέλλον.