ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Με τα υπόγεια του βρετανικού "Μαξίμου" συνεργάζονται BBC, Guardian και οι ενδιάμεσοι Έλληνες λομπίστες

8 Μάρτιος 2019

Το ότι η Ουάσιγκτον έβαλε την "κυβέρνηση του λαού" να κάνει αυτό που έκανε στις Πρέσπες και ήταν έτοιμη να κάνει το ίδιο με την Αλβανία και την Τουρκία δεν θα μας απασχολήσει γιατί δεν χρειάζεται να κομίσουμε γλαύκες στην Αθήνα. Ούτε θα ασχοληθούμε με τις επαφές του Κοτζιά και των άλλων πρωτοκλασάτων με τα "γεράκια" των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Είναι κι αυτές γνωστές σε όλους τους επαίοντες.

Αυτό που πρέπει να εξηγηθεί όμως είναι πώς "μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα", το Λονδίνο δηλαδή, που χρησιμοποιεί για την πολιτική του στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο τους ίδιους "μεσάζοντες" με την Ουάσιγκτον.

Να ξεκινήσουμε από τα απανωτά χαστούκια που τρώει τελευταία η Αθήνα από το Λονδίνο,  από το "κρατικό" BBC δηλαδή και την "ανεξάρτητη- προοδευτική" Γκάρντιαν, που έβγαλε τον Αλέξη Τσίπρα τον μεγαλύτερο λαϊκιστή πολιτικό.

Πισώπλατα τα χτυπήματα και πρέπει να μελετηθούν σε βάθος.

Για το BBC και την Γκάρντιαν ξέρουμε και δεν θα σας κουράσουμε πολύ. Όχι ότι δεν είναι τα άλλα βρετανικά ΜΜΕ, αλλά τα συγκεκριμένα δύο είναι απευθείας "συνδεδεμένα" με την ΜΙ6 και τα υπόγεια του βρετανικού "Μαξίμου". Διαβάστε τα βιβλία "Propaganda Blitz: How the Corporate Media Distort Reality" και"Flat Earth News" για να ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια.

Το ανατριχιαστικό όμως στην υπόθεση είναι ότι το "βαθύ λαρύγγι" με το οποίο συνεργαζόμαστε στη μυστική υπηρεσία της ..."Μαγαδασκάρης", μας αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένοι λομπίστες με τους οποίους συνεργάζεται η Ουάσιγκτον, χρησιμοποιούνται και από το Λονδίνο προκειμένου να εξαναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προωθεί τα συμφέροντα των πελατών τους, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύπτουν.

Οι Βρετανοί δηλαδή για να κάνουν τις δουλειές τους στην Ελλάδα χρησιμοποιούν με διάφορα προσχήματα όπως η ήπια διπλωματία, τα συνέδρια, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο κλπ., συγκεκριμένα ελληνικά γραφεία λόμπι, ΜΜΕ, πανεπιστήμια και ακαδημαϊκούς που ταυτίζονται με την Ουάσιγκτον.

Ψάξτε να μάθετε ποιες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, καπνοβιομηχανίες, πετρελαιοβιομηχανίες, εφοπλιστικά γραφεία, ολιγάρχες κλπ. στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το Λονδίνο για να επηρεάζουν τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων. Θα πάθετε πλάκα αν το μάθετε!

Εμείς θα πούμε ότι ό,τι γίνεται στα ελληνοκεντρικά ινστιτούτα της Οξφόρδης και LSE, στις πρωτοβουλίες του Καρόλου με τα παλάτια του που συγκεντρώνουν την ελίτ της Ελλάδας, στις εκδηλώσεις του φάδερ Άλεξ Καρλούτσου στο Λονδίνο, στο Σίτυ με τους Έλληνες "νονούς" του στην Ένωδη Ελλήνων Τραπεζικών Βρετανίας, στις δοσοληψίες των προέδρων των ελληνικών συστημικών τραπεζών με τη Βρετανία, στις σχέσεις των ιδρυμάτων μας Ωνάση και Νιάρχου με την βρετανική ελίτ, στα διάφορα ελληνοβρετανικά συνέδρια, στις δραστηριότητες του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κλπ., είναι αποτέλεσμα αμερικανο-βρετανικής συνεργασίας και στόχο έχει τον συμβιβασμό της "κυβέρνησης του λαού" με τα διάφορα αιτήματά τους.

Ο οποίος είναι πλήρης και μάλιστα αποκαλείται "επιστροφή στην κανονικότητα"!

Διότι οι ανωτέρω μεσάζοντες ζητούν σαν αντάλλαγμα της συνεργασίας τους από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον να πιέσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση για να υποχωρήσουν στα αιτήματα των πελατών τους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα Τίρανα, τα Σκόπια και η Άγκυρα.

(Θέλετε όμως ονόματα και... "αίμα", δεν είναι έτσι;  Το συντομότερο θα σας έχουμε λεπτομέρειες για τις φαρμακοβιομηχανίες, το ίδρυμα Ωνάση, τους ολιγάρχες μας και τους διαφόρων ειδών μεσάζοντες του Λονδίνου και της Οξφόρδης. Προς το παρόν διαβάστε παρακάτω δύο ενημερωτικά ρεπορτάζ)

Διακοπές στην «Μακεδονία», «μακεδονικές» μειονότητες και... καλά «μακεδονικά» κρασιά

Διακοπές στην «Μακεδονία», «μακεδονικές» μειονότητες και... καλά «μακεδονικά» κρασιά

Του Νίκου Μελέτη 

Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα που διαμόρφωσε η Συμφωνία των Πρεσπών και τα ορθάνοιχτα παράθυρα που άνοιξε με την υπογραφή και της Ελληνικής κυβέρνησης στην σχεδόν απεριόριστη χρήση του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» από την σκοπιανή πλευρά, βρίσκονται τώρα όσοι δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς προέβλεπε.

Το ΥΠΕΞ της «Βόρειας Μακεδονίας» παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα του τις προτεραιότητες του περιλαμβάνει σε αυτές, την βελτίωση του καθεστώτος των «Μακεδονικών γλωσσικά και εθνικά μειονοτήτων ανά τον κόσμο» και ενημερώνει την διεθνή κοινή γνώμη για τις «ομορφιές της Μακεδονίας, τα μοναστήρια της Μακεδονίας, τα έθιμα της Μακεδονίας, τα Μακεδονικά κρασιά»…Τα περιστατικά στην μεγάλη τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, τη διεθνή έκθεση κρασιών δείχνουν ότι η ελληνική διπλωματία και όχι μόνο θα πρέπει να επιδοθεί σε ένα διαρκές κυνηγητό και για την τήρηση της Συμφωνίας αλλά και για περιορισμό των βλαπτικών συνεπειών των προβλέψεων του άρθρου 7, με τον ίδιο τρόπο που για 24 χρόνια οι ελληνικές αρχές και φορείς έδιναν καθημερνή μάχη για την χρήση του FYROM.

Η μάχη όμως δίνεται πλέον υπό δυσμενέστερους όρους ,καθώς αφενός μεν πρέπει να αντιμετωπισθεί η πρόθεση της βορειομακεδονικής πλευράς που προφανώς θα εξαντλήσει το γενναιόδωρο χρονοδιάγραμμα των 5 ετών που της δίνει η Συμφωνία για αλλαγή του επίσημου ονόματος σε επίσημους φορείς και συγχρόνως διαπιστώνεται ότι πλέον ένα ευρύτατο φάσμα των χρήσεων του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχει αναγνωρισθεί στην άλλη πλευρά βάσει της Συμφωνίας.

Δυο ολέθρια άρθρα της Συμφωνίας είναι το 1(3) που προβλέπει την ελεύθερη χρήση του όρου «Μακεδόνας» και «Μακεδονία» παραπέμποντας στο αρθρο 7 το οποίο αρχικώς δηλώνει ότι «η εκατέρωθεν αντίληψη των δύο Μερών, ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρονται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά και διευκρινίζει ότι  για την Βόρεια Μακεδονία με τους όρους αυτούς «νοούνται η επικράτεια ,η γλώσσα ,ο πληθυσμός, και τα χαρακτηριστικά τους  με την δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά» από αυτά που αναφέρονται  στην Ελλάδα.

Επίσης και με το άρθρο 1(3ζ) προβλέπεται η χρήση της νέας ονομασίας μόνο στις περιπτώσεις φορέων και οντοτήτων που έχουν σχέση με το κράτος ,έχουν ιδρυθεί με νόμο και έχουν κρατική επιχορήγηση και συγχρόνως επιτρέπει την χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» (βάσει του άρθρου 7) και σε «δραστηριότητες».

Συνεπώς πλέον για αφίσες όπως εκείνη «Macedonia Timeless» που δέσποζε στο τουριστικό περίπτερο της βορειομακεδονικής πλευράς στο Βερολίνο , και αναφορές σε «Μακεδονική οινοπαραγωγή», «Μακεδονικό κρασί» ,σε «ομορφιές της Μακεδονίας» κ.α. η άλλη πλευρά θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι νομιμοποιείται να τα χρησιμοποιεί καθώς δεν αφορούν το κράτος η κρατικό οργανισμό.Εξάλλου γι' αυτό τον λόγο στην Έκθεση του Βερολίνου μετά την διαμαρτυρία της Ελληνικής Πρεσβείας απλώς καλύφθηκε με την νέα ονομασία το logo του οργανισμού τουρισμού που αναφέρονταν σε «Μακεδονία» ενώ αντιθέτως ολο το διαφημιστικό υλικό και οι μεγάλες αφίσες του περιπτέρου πρόβαλλαν τις ομορφιές της «Μακεδονίας»…( ως Επικράτεια του δεύτερου μέρους του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών).

Εκτός αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης την οποία θα πρέπει να διαχειριστούν οι επόμενες κυβερνήσεις ,φορείς αλλά και η ελληνική κοινή γνώμη , υπάρχει και η εσκεμμένη καθυστέρηση αλλαγής της ονομασίας ακόμη και εκει που επιβάλλεται από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας συνεχίζει να αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ το Σύνταγμα της χώρας αναφέρεται ως «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο οποίο μάλιστα δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί οι συνταγματικές αλλαγές.

Όμως και στο ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών που το πλέον απλό φυσικά είναι η αντικατάσταση βάσει συγκεκριμένου λογισμικού όλων των αναφορών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» με το νέο όνομα, έχουν υπάρξει ελάχιστες αλλαγές.


Είναι ακόμη πιο απαράδεκτο το γεγονός ότι το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας παρουσιάζοντας στην αγγλική ιστοσελίδα το προφίλ της χώρας αναφέρεται μόνον σε «Μακεδονία» παραπέμποντας για τουριστικές πληροφορίες στην «Επίσημη Μακεδονική τουριστική ιστοσελίδα» που ξεναγεί τους επισκέπτες στα «μακεδονικά τουριστικά αξιοθέατα», στα «μοναστήρια της Μακεδονίας», στα «κρασιά της Μακεδονίας» κ.α.Στην ιστοσελίδα όμως του βορειομακεδονικού ΥΠΕΞ υπάρχει μια ακόμη πιο επικίνδυνη αναφορά η οποία περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο που περιγράφονται οι «Στόχοι και οι Προτεραιότητες» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι στην σελίδα αυτή έχει γίνει η αλλαγή της ονομασίας σε Βόρεια Μακεδονία υπάρχει αναφορά σε «Μακεδονικές μειονότητες».

Περιγράφοντας την υποχρέωση ενίσχυσης των διπλωματικών και προξενικών αρχών επισημαίνεται ότι αυτά είναι προϋπόθεση για την «ενίσχυση των προξενικών υπηρεσιών για τους Μακεδόνες και τους ξένους πολίτες ,την βελτίωση της κατάστασης των Μακεδονικών εθνικά και γλωσσικά μειονοτήτων ανά τον κόσμο και η μέριμνα για την Διασπορά..». (σ.σ. εκτός της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Αλβανία θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποιες άλλες χώρες υπάρχουν τέτοιου είδους μειονότητες...)

Ακόμη όμως και για την μετονομασία των 136 οργανισμών και φορέων η βορειομακεδονική πλευρά εισήγαγε δικές της εξαιρέσεις εκμεταλλευόμενη τα «παράθυρα» της Συμφωνίας. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μποσνιακόφσκι ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονική» παραμένει ι στους οργανισμούς που προσδιορίζονται με την «Μακεδονική εθνική ταυτότητα». Ενώ για την από δω και πέρα χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός-η» τόνισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε ό,τι αναφέρεται σε «εθνική και πολιτιστική ταυτότητα π.χ. Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονικός πολιτισμός, Μακεδονικό Έθνος, Μακεδονική λογοτεχνία..»…

Guardian: Ρέκορντμαν λαϊκισμού ο Τσίπρας - Δεύτερος ο Μαδούρο

Guardian: Ρέκορντμαν λαϊκισμού ο Τσίπρας - Δεύτερος ο Μαδούρο

Με ένα quiz που μετράει τον... λαϊκισμό των πολιτικών αρχηγών είτε της Δεξιάς είτε της Αριστεράς, ο Guardian τοποθετεί τον έλληνα πρωθυπουργό στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας μάλιστα τον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

Ποιος είναι πιο λαϊκιστής; Ο Τραμπ ή ο Φάρατζ; Ο Μπέρνι Σάντερς ή ο Κόρμπιν, αναρωτιέται ο συντάκτης του δημοσιεύματος και περιγράφει με ποιο τρόπο η «ομάδα λαϊκισμού», ένα δίκτυο πολιτικών επιστημόνων ανέλυσε τα κείμενα τουλάχιστον δύο προεκλογικών εκστρατειών μιας σειράς πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει, στο μέτωπο των αριστερών ηγετών, η ρητορική του βρετανού Τζ. Κόρμπιν, τον τοποθετεί στο γήπεδο των λαϊκιστών παρόλο που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον υπερ-λαϊκιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Team Populism ή «ομάδα λαϊκισμού» αποτελείται από γνωστούς ακαδημαϊκούς από την Ευρώπη και την Αμερική οι οποίοι μελετούν τις αιτίες και τις συνέπειες του λαϊκισμού. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, «προσπαθούν να απαντήσουν στο γιατί ορισμένα λαϊκίστικα κόμματα, ηγέτες ή κινήματα είναι πιο επιτυχημένα από άλλα».

Επίσης, στο δημοσίευμα του Guardian, γίνεται αναφορά και στους δεξιούς λαϊκιστές, με τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν να σπάει τα κοντέρ και τον αμερικάνο πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται περίπου στη μέση, σε λίγο «καλύτερη» θέση από τον Ιταλό πρόεδρο της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπάνον βρίσκεται σε πιο ψηλή θέση από τον Τραμπ, καθώς ο πρώτος είναι αυτός που έγραφε τις ομιλίες του αμερικάνου προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.