ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Οι κατάσκοποι του "Τζον Λε Καρέ" που γύρισαν από την ...Αλεξανδρούπολη! Ένα μυθιστόρημα για πάρα πολύ λίγους...

14 Αύγουστος 2018

Κάπου στην Κηφισίας το 2016. Στο Πεντάγωνο μεσουρανεί ο Πάνος Καμμένος με γνωστές τις πολυετείς βαθιές διασυνδέσεις του με τη Μόσχα και τις καινούργιες με τους ανθρώπους του Τραμπ. Ο Λιακουνάκος έχει σοβαρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη και το ίδιο και ο Δαφέρμος. Ο ένας έφερνε αμερικανικά και ο άλλος ρωσικά όπλα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση ήθελε ακόμη να δείχνει δίκαιη στις επιλογές της σε ότι αφορά την εξωτερική της πολιτική.

Δεν είχε μαθευτεί ακόμη ευρέως ότι ο Καμμένος χρησιμοποιούσε ως μεσάζοντα τον Βασίλη Παπαδόπουλο από την Αξιούπολη του Κιλκίς για τις εξαγωγές ελληνικών όπλων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο πατέρας του Βασίλη ήταν συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στο εργοστάσιο καπνών του Ροστώφ και μάλιστα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο πρώτος διευκόλυνε τον δεύτερο να αναλάβει μπόσης στο εργοστάσιο. Όλα αυτά, αλλά και όλες οι δουλειές γενικά στη Ρωσία τα χρόνια εκείνα και μέχρι και σήμερα, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν βέβαια χωρίς τη στενή συνεργασία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολήθηκαν επιχειρηματικά με το ξανθό γένος...Συμπεριλαμβανομένων των ολιγαρχών μας, των πρέσβεών μας, των πολιτικών μας, των επιχειρηματιών μας κλπ.

Στα μέσα του 2016 το κλίμα στις τάξεις των εμπόρων όπλων στην Αθήνα ήταν τεταμένο. Για κάποιο λόγο οι "βαρώνοι" των εξοπλιστικών αισθάνονταν δυσφορία, ένοιωθαν ότι οι καινούργιοι τους κλέβουν το "οξυγόνο" και έψαχναν για νέες διεξόδους. Διεξόδους που ενίοτε τους οδηγούσαν σε περίεργα, επικίνδυνα για το επάγγελμά τους μονοπάτια....  Κάποιοι νεοφερμένοι στην αγορά τους έπαιρναν το ψωμί μέσα από το στόμα και έπρεπε να αντιδράσουν.

Μεσημεράκι ήταν και στην Αθήνα ο ήλιος ήταν εκτυφλωτικός. Φυσούσε ευχάριστο δροσερό αεράκι. Απέναντι από έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο "βαρώνο" εισαγωγών οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα καθόταν άνθρωπος του "Ποπώφ" από την Αλεξανδρούπολη. Ο "βαρώνος" είχε επιτύχει μέσω του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης να πλησιάσει παράγοντες της περιοχής με στενές διασυνδέσεις με τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να βρει διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και στις ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες για να εμπορευθεί τα προιόντα τους, όχι κατ' ανάγκη στη Ελλάδα. Του έστειλαν ένα ψηλό με λαδωμένο μαλλί που επέμενε ότι ήταν πρόξενος της  Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη, αλλά διαφωνούσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το ίδιο υπουργείο είχε προσπαθήσει δύο φορές στο παρελθόν να κάνει επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Ροστώφ τον Ιβάν Σαββίδη , αλλά τον απέρριψαν οι Ρώσοι. Περίεργα πράγματα...

Είχε ήδη σερβιριστεί ο καφές αλλά η συζήτηση για τον σκοπό της συνάντησης δεν είχε αρχίσει ακόμη γιατί το κινητό του "βαρώνου" χτυπούσε συνεχώς. Τον καλούσαν "κολλητοί" του από ανώτατα πολιτικά γραφεία, από υπουργεία, από επίσης ανώτατους εκκλησιαστικούς κύκλους, από δυτικές πρεσβείες μεταξύ των οποίων και η αμερικανική, γνωστοί εκδότες και δημοσιογράφοι. Φαινόταν από το τρόπο που τους μιλούσε ότι του είχαν ιδιαίτερη αδυναμία και σεβασμό...

Ξαφνικά χτύπησε η πόρτα και εμφανίστηκε ο γνωστός συγγραφέας κατασκοπευτικών έργων..."Τζον Λε Καρέ"! Φορούσε μαύρα γυαλιά και το καπέλο που φορούσε ο ...Όρσον Ουέλς στον "Τρίτο Άνθρωπο". "'Ηρθα να δω από κοντά πώς η ελληνική ελίτ ..."κατευάζει τα βρακιά της" και ξεπουλάει την Ελλάδα, όχι μόνο στους Ρώσους, αλλά και στους Αμερικανούς και σε κάθε ξένο από τον οποίο ελπίζει να αποκομίσει κέρδος", είπε και στρογγυλοκάθισε στο μεγάλο τραπέζι που ήταν καθισμένοι και οι υπόλοιποι.

Ο "βαρώνος", που ήταν ο κατ΄εξοχήν "άνθρωπος" των Αμερικανών στην Ελλάδα, αναστέναξε βαθιά αλλά δεν είπε τίποτα. Έριξε μόνο ένα κουρασμένο βλέμμα έξω από το μεγάλο παράθυρο της αίθουσας συνεδριάσεων του γραφείου του που κοιτούσε προς τη Φιλοθέη.  Ο ρωσοπόντιος φίλος του "Ποπώφ" (θα τον ονομάσουμε για λόγους που εξυπηρετούν το μυθιστόρημά μας "Γκαμπαέρη"), μετακινήθηκε αμήχανα στο κάθισμά του. Δεν του άρεσαν τα ξαφνικά του Γκαμπαέρη. Ο άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος φημίζεται ως ο άνθρωπος που μπόρεσε να αντισταθεί στη "γοητεία" της Eldorado Gold και του Συμεών Τσομώκου,  περιεργάστηκε τον "Τζον Λε Καρέ" με μεγάλη περιέργεια. Από πάνω μέχρι κάτω.

(η συνέχεια προσεχώς)