ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται ότι ξένες δυνάμεις ελέγχουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και υπαγόρευσαν το δημοσίευμα του BBC περί σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα

25 Φεβρουάριος 2019

Π. Καμμένος: Έχω στοιχεία για κακουργήματα του Ν. Κοτζιά - Τα γνωρίζει και ο Αλ. Τσίπρας

Π. Καμμένος: Έχω στοιχεία για κακουργήματα του Ν. Κοτζιά - Τα γνωρίζει και ο Αλ. Τσίπρας

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εντός των επόμενων ημερών προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει στοιχεία για κακουργηματικές πράξεις τα οποία αφορούν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Εντός των επόμενων ημερών θα κάνω μια συνέντευξη Τύπου στη οποία θα δώσω όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, αφού τα καταθέσω στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Είναι στοιχεία που αποδεικνύουν μια αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για το θέμα της σύναψης συμφωνίας για τις βίζες», υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην κυβερνητικός εταίρος.

Στην παρατήρηση ότι εμμένει πολύ επ' αυτού απάντησε: «επιμένω, διότι του έγραψα στο μήνυμα ότι θα το ψάξω, γιατί έχει καταγγελθεί, για να βρούμε τις άκρες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι τα δημοσιεύματα του BBC. Δηλαδή, ποιοι είναι από πίσω που έχουν μπει από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η σύμβαση για τις βίζες «έχει ονομαστική αξία 40 εκατ. ευρώ όταν, βάσει του νόμου περί συμβάσεων του Δημοσίου, το κόστος μιας σύμβασης υπολογίζεται με βάση τον τζίρο επί τα χρόνια που λειτουργεί. Οι βίζες που πληρώνουν ετησίως σε τζίρο οι Έλληνες από τις συγκεκριμένες χώρες που έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι με στατιστικά των προηγούμενων ετών 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 8 χρόνια, αξίας 2 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα εισπράττει μια ιδιωτική εταιρεία η οποία τα αποδίδει, αφού βγουν οι προμήθειές της στο ελληνικό Δημόσιο και έχουμε μια σύμβαση που ενώ πρέπει βάσει του δημοσίου Δικαίου να έχει αξία 2 δισ. ευρώ, έχει 40 εκατ. ευρώ. Το γιατί θα το δούμε».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει πληρωθεί στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ φόρος. Λειτουργούν με βάση το περίφημο "ιρλανδέζικο σάντουιτς" στο οποίο εμπλέκονται πολλές εταιρείες από κάθε προορισμό που παίρνει βίζα και φθάνει μέσω της Κύπρου σε μια εταιρεία που δεν είναι αυτή που έχει υπογράψει», ενώ ερωτηθείς «γιατί να το κάνει αυτό ο κ. Κοτζιάς» απάντησε «διότι πίσω από όλο αυτό το σύστημα είναι το σύστημα Σόρος. Η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά με απευθείας ανάθεση από τον κ. Βενιζέλο, δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά εν συνεχεία πήρε την υποεργολαβία από την εταιρεία μεσάζοντα, είναι η εταιρεία VFS που ίδρυσε ο Τόνι Μπλέρ».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «αν υπάρχουν από πίσω συμφέροντα, θα ανοίξει η Δικαιοσύνη τις εταιρείες και τους λογαριασμούς». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «τελείωσα τον Ν. Κοτζιά από υπουργό διότι και ο πρωθυπουργός κατάλαβε με τα στοιχεία που του έδωσα ότι εδώ υπάρχει κάτι από πίσω».

Σημείωσε ότι τον φάκελο με τα στοιχεία τον παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και εμπεριέχει και «αρνητική άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία».

«Συνειδητή επιλογή η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ του BBC, περί ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας», τόνισε ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προσπάθησε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με αφορμή το Σκοπιανό θέλουν να πάρουν πίσω το αίμα τους για τον χαμένο εμφύλιο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως είπε Π. Καμμένος η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια συνειδητή επιλογή για 4 χρόνια, με στόχο να έρθει η σταθερότητα στη χώρα και να επιτευχθεί η έξοδος από τα μνημόνια. Το ότι η συνεργασία αυτή κατέληξε στη διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ, το απέδωσε σε μια αυθαίρετη ερμηνεία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με τη συναίνεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.