ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ο Ρέστης με τον Κοτσολιούτσο, όπως λέμε "οι 'αδελφές Τατά, από τον Λαγκαδά..."

9 Αύγουστος 2018

Βίκτωρ Ρέστης: Απολογία για την υπόθεση Folli Follie -Seanergy. Όλο το παρασκήνιο

Βίκτωρ ΡέστηςΒίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy

Σε απολογία για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, που ξεπερνά τα 22 εκατ. δολάρια, σε βάρος της εταιρείας Folli Follie, καλείται να προβεί ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Η απολογία του κ. Ρέστη έχει προγραμματιστεί εντός του Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, όταν οι Γιώργος και Δημήτρης Κοτσολιούτσος, γιος και πατέραςκαι ιδιοκτήτες της Folli Follie αποφάσισαν να πουλήσουν το πακέτο των μετοχών της ναυτιλιακής τους εταιρείας, Seanergy, στον εφοπλιστή Ρέστη και τα μέλη της οικογένειάς του (μητέρα και δυο αδερφές), θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη επενδυτική κίνηση που μπορούσαν να κάνουν, καθώς τότε ο Β. Ρέστης είχε μεγάλο όνομα στη ναυτιλία διεθνώς και δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη με τη Δικαιοσύνη.

Η διένεξη μεταξύ πωλητών και αγοραστή δεν άργησε να έρθει και τότε, όπως αναφέρουν οι μηνυτές, ήρθε και η εφαρμογή των μέτρων κατατρομοκράτησής τους.

Αρχικά διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνται τόσο οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες όσο και οι μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν ότι ο Βίκτωρ Ρέστης «καυχιόταν» δεξιά – αριστερά ότι έχει προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης από Ισραήλ.

Αναγκάστηκαν, λοιπόν, πατέρας και γιος να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς, οποίοι τσέκαραν και τις εγκαταστάσεις τους στον Άγιο Στέφανο, όπου είχε παρατηρηθεί ένα λευκό βαν, να είναι σταθμευμένο μονίμως σε μικρή απόσταση.

Έκπληκτος δε έμεινε ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας, όταν στις συνεντεύξεις που ελάμβανε από υποψηφίους για πρόσληψη στο προσωπικό ασφαλείας, του απάντησε ότι προηγουμένως εργαζόταν για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος τους είχε αναθέσει να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες της Folli Follie!

Το γεγονός αυτό της συστηματικής και οργανωμένης παρακολούθησής τους καθώς και, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους: η μεγάλη συνοδεία του εφοπλιστή από μπράβους, οι καταγγελίες που είχαν δει εν των μεταξύ το φως της δημοσιότητας για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις πρώην συνεργατών του, ήταν η αιτία που καθυστέρησαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να μηνύσουν τον Βίκτωρα Ρέστη για την απάτη.

Να σημειωθεί ότι στην κατ’ οίκον έρευνα που είχαν διενεργήσει οι Αρχές στο σπίτι του Βίκτωρα Ρέστη, με αφορμή την υπόθεση της τράπεζας FBB είχε βρεθεί και κατασχεθεί ανάμεσα στα άλλα και ένα βαλιτσάκι «κοριός».

ΚουτσολιούτσοςΤζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος FF Group