ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ο "Τζον λε Καρέ" και η "Συμφωνία των Πρεσπών"

18 Μάιος 2019

4. Τόσο οι οργανωτές, όσο και οι ομιλητές έκαναν τα πάντα για να κρύψουν τα έντονα προσωπικά αρνητικά αισθήματά τους για τη "Συμφωνία των Πρεσπών" από τους χαφιέδες των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Κίνας και Ελλάδας, που παρακολούθησαν τις ομιλίες τους.

Γι αυτό και ορισμένοι εκ των ομιλητών, που δεν αναφέρθηκαν εκτενώς στις αντιδράσεις εναντίον της Συμφωνίας στο εσωτερικό της Ελλάδας, παρέλειψαν να τονίσουν ότι αν ήταν η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα θα έκανε ότι έκανε και ο Σύριζα, αλλά μίλησαν πολύ για Ρωσία, Κίνα, Καζακστάν, Τζιμπουτί κλπ. Το μόνο για το οποίο δεν μίλησαν ήταν οι ...φώκιες της Γης του Πυρός που έπαθαν κατάθλιψη λόγω του λιωσίματος των πάγων.

5. Ανάμεσα στο ακροατήριο εντοπίστηκαν, στις μπροστινές θέσεις, δύο διακριτικές και συμπαθέστατες επαγγελματίες των υπηρεσιών Πληροφοριών άγνωστης ξένης δύναμης , ενώ στην τελευταία σειρά καθόταν αυτοπροσώπως ο γνωστός υπερκατάσκοπος "Κιμ Φίλμπυ" που ήλθε από τη Μόσχα ειδικά για την εκδήλωση, συνοδευόμενος από μια ανήσυχη "Μικρή Τυμπανίστρια", αγνώστων λοιπών στοιχείων.

6. Σε ψιθυριστές ανταλλαγές πληροφοριών που είχα με τους συναδέλφους από τις μυστικές υπηρεσίες που αναφέρω ανωτέρω, πληροφορήθηκα ότι τόσο η Ένωση Μακεδόνων Βρετανίας, όσο και οι ομιλητές της εκδήλωσης,  υπήρξαν επί μήνες στόχοι έντονων πιέσεων, απειλών και εκβιασμών από ανώτατη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας  Αθηνών, το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων της βρετανικής πρεσβείας Αθηνών, διάφορους λομπίστες που εργάζονται για ξένες υπηρεσίες και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, να ρίξουν τους τόνους στη χθεσινή εκδήλωση, προκειμένου να μην προκαλέσουν την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια πηγή μάλιστα ανέφερε ότι "δεν θα ήταν φρόνιμο το χτύπημα εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης να προέλθει από το Λονδίνο, διότι θα καταστρέψει την γενικά παραδεκτή άποψη ότι οι Βρετανοί ελέγχουν απόλυτα όλους τους ελληνικούς διαύλους που εμπλέκονται στο ευρύτερο πλέγμα των ελληνοβρετανικών σχέσεων".

Οικονομική διευθέτηση:

Για τις ανωτέρω υπηρεσίες μου θα ήθελα να πληρωθώ σε είδος και αν σας είναι δυνατόν με τρία κουτιά κουραμπιέδες Καρβάλης, η ακανέδες Σερρών με βουβαλίσιο βούτυρο.

Ευπειθώς

"Τζον λε Καρέ" ή "000"