ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ποια ελληνική συστημική τράπεζα αντιγράφει την Cambridge Analytica και τις λαμογιές των νησιών St.Kitts-Nevis της Καραϊβικής;

30 Οκτώβριος 2018

«Παραίτησαν» τον Αντιπρόεδρο της Jumbo Παπαευαγγέλου μετά τις αποκαλύψεις του bankingnews για τα Κινέζικα POS - Ο Βακάκης δεν γνώριζε

«Παραίτησαν» τον Αντιπρόεδρο της Jumbo Παπαευαγγέλου μετά τις αποκαλύψεις του bankingnews για τα Κινέζικα POS - Ο Βακάκης δεν γνώριζε
Διαστάσεις χιονοστιβάδας αποκτά η υπόθεση των αγορών ακινήτων μέσω POS μεγάλης συστημικής τράπεζας - «Παραίτησαν» τον Αντιπρόεδρο της Jumbo
Διαστάσεις χιονοστιβάδας αποκτά η υπόθεση των αγορών ακινήτων μέσω POS μεγάλης συστημικής τράπεζας καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης Jumbo υποχρέωσε σε αποχώρηση τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου Απόστολου Βακάκη, κ. Ε. Παπαευαγγέλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη του bankingnews για την υπόθεση οδήγησε σε αντίδραση την εταιρία η οποία δεν είχε κινηθεί τις προηγούμενες ημέρες. 


Jumbo: Δεν ξέραμε τίποτα για τις δραστηριότητες του αντιπροέδρου λένε πήγες της εταιρείας - Αύριο (31/10) «ξηλώνεται» από το ΔΣ της εταιρείας

Πλήρης άγνοια για τις δραστηριότητες του κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, δηλώνουν πηγές της εταιρείας Jumbo που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις  αποκαλύψεις του bankingnews για τα POS με Κινέζους  επιχειρηματίες. 
Η εμπλοκή του αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Απόστολου Βακάκη, ο οποίος δε γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του κ.Παπαευαγγέλου, δεν τον εμπόδισε να ζητήσει την παραίτηση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου. 
Η αποπομπή του απότο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο (31/10) με ανακοίνωση της εισηγμένης καθώς θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της  εταιρείας. 
Οι παραπάνω εξελίξεις υποχρεώνουν τον κ. Απόστολο Βακάκη  να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς  βρίσκεται σε ταξίδι στο Λονδίνο. 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο πώλησης  ακινήτων  μέσω POS σε κινέζους αγοραστές αλλά παραβίαζαν τα Capital Controls της Κίνας.  
Πρόσφατα  ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος  της Jumbo είχε αποκτήσει  ακίνητα στο Ψυχικό  και το περασμένο καλοκαίρι είχε αγοράσει τη βίλα  του κ. Π.  Κωστόπουλου  στη Φιλοθέη.
Ν.Θ.

Τι έγραφε το bankingnews.gr τη Δευτέρα 29/10/2018 - 22:07

Απομακρύνονται και Γενικοί Διευθυντές ελληνικής τράπεζας μετά τις αποκαλύψεις για την παραβίαση capital controls...στην Κίνα

Στην απομάκρυνση δύο Γενικών Διευθυντών αλλά και στελεχών χαμηλότερου βαθμού προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο δεκαήμερο η τράπεζα στην οποία όπως αποκάλυψε το bankingnews διαπιστώθηκε παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος από την Κίνα προς την Ελλάδα μέσω POS με την εμπλοκή και επιχειρηματία ο οποίος κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία....που δραστηριοποιείται σε εισαγωγές μεταξύ άλλων και παιχνιδιών από την Κίνα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην τράπεζα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση από την υπόθεση και το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αποφασίστηκε να γίνει εκτεταμένος εσωτερικός έλεγχος στην υπόθεση αλλά και να διερευνηθεί αν έχουν υπάρξει και άλλα ανάλογα περιστατικά είτε στο ίδιο αντικείμενο είτε σε παρεμφερή αντικείμενα.
Διερευνάται μάλιστα εκτεταμένα για να διαπιστωθεί αν η εμπλοκή του επιχειρηματία υφίσταται μόνο σε προσωπικό επίπεδο ή περιλαμβάνει και την εισηγμένη.
Αυτό ωστόσο οφείλουν να το διαπιστώσουν και οι ορκωτοί ελεγκτές τόσο της τράπεζας όσο κυρίως της εισηγμένης εταιρίας καθώς στην περίπτωση που έχουν διακινηθεί χρήματα μέσω της εισηγμένης εταιρίας εγείρονται και ζητήματα για την αξιοπιστία των οικονομικών της στοιχείων αλλά και το αν και κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εξυπηρέτησης αλλότριων και εκτός των νομοθετικών πλαισίων στόχων που εξέρχονται του αντικειμένου της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση εμπλοκή στην υπόθεση έχουν δύο στελέχη με το ένα να κατέχει τη θέση Γενικού Διευθυντή, το δεύτερο τη θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης και τις υπογραφές να συμπληρώνει υπάλληλος.
Επίσης έμμεσα εμπλέκονται και άλλοι οι οποίοι όφειλαν να έχουν εντοπίσει την υπόθεση εν τη γενέσει της και να μην αφήσουν να εξελιχθεί.
Επισημαίνεται ότι το στέλεχος που κατέχει θέση Γενικού Διευθυντή ήταν μεταξύ των ονομάτων που προαλείφονταν για θέση αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας.
Το περιστατικό πάντως αναμένεται να προκαλέσει καραμπόλες στην Τράπεζα εν όψει και του νέου οργανογράμματος αλλά και της λήξης συμβάσεων Γενικών Διευθυντών στα τέλη του έτους.
 
Τι έγραφε το bankingnews.gr την Κυριακή 28/10/2018 - 22:19 

Ένα απίστευτο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλη συστημική τράπεζα καθώς εντοπίστηκε από τις κινέζικες αρχές παραβίαση των κεφαλαιακών περιορισμών που ισχύουν στην Κίνα μέσω πιστωτικών καρτών και ελληνικών POS της τράπεζας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τρία στελέχη του τομέα πιστωτικών καρτών της τράπεζας καθώς και επιχειρηματίας που κατέχει τη θέση Αντιπρόεδρου σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία που έχει σημαντικότατου ύψους συναλλαγές με την Κίνα.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε οργανώσει την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν χρυσή βίζα και σε συνεργασία με τα στελέχη της τράπεζας οργάνωσαν την εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα στην Ελλάδα μέσω πιστωτικών καρτών.
Ο επιχειρηματίας μάλιστα την τελευταία περίοδο έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα για την έντονη δραστηριότητα του στην αγορά πολυτελών ακινήτων και ειδικά οικιών που ανήκουν σε επώνυμους.
Οι κινήσεις του αυτές σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν ως στόχο την μεταπώληση των ακινήτων σε Κινέζους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ποσό που έχει εντοπιστεί ότι εξήχθη με μη νόμιμο τρόπο από την Κίνα και όχημα τα POS και τις πιστωτικές κάρτες της ελληνικής τράπεζας υπερβαίνει τα 40 εκ ευρώ.
Οι κινέζικες αρχές έχουν ήδη διατυπώσει κατηγορητήριο το οποίο έχει γίνει γνωστό στην ελληνική τράπεζα η οποία όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές προχωρά στην καρατόμηση τριών τουλάχιστον στελεχών του τομέα πιστωτικών καρτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Πρώτη ενημέρωση 2018-10-30 17:38:30
Νίκος Καρούτζος 
www.bankingnews.gr