ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Ποιος έβαλε τον Βαξεβάνη να αποκαλύψει ότι πράκτορες της βρετανικής πρεσβείας Αθηνών εξαγοράζουν Έλληνες δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς;

2 Δεκέμβριος 2018

1. Μπορεί να τον έβαλαν να το κάνει οι Ρώσοι για να εκδικηθούν τους Βρετανούς

Πραγματικά, αν θέλει ο Βαξεβάνης, μπορεί να έχει access στο Κρεμλίνο όποτε το θελήσει και  με πολλούς τρόπους, που αφορούν επίσημα ελληνικά κρατικά, διπλωματικά και θρησκευτικά κανάλια, ή και ανεπίσημα μέσω επαφών του με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλούς και τους ...γνωρίζουν περισσότεροι άριστα στη Μόσχα. Ένας από τους ανθρώπους αυτούς μπορεί να είναι ο κολλητός του και φίλος του Λαφαζάνη, ο Περικλής, ο οποίος μεταξύ άλλων  προσπάθησε μόλις έπεσε ο κομμουνισμός να ανοίξει 2.500 παραρτήματα του "Γερμανός" στη Ρωσική Ομοσπονδία.

2. Μπορεί να τον έβαλε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γλύψει τον Πούτιν

Ενόψει εκλογών και μετά το "κράξιμο" του ελληνικού λαού για την στροφή 180 μοιρών του Τσίπρα προς την αγκαλιά του Τράμπ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν είναι μονόπλευρος υπέρ των ΗΠΑ. Προκειμένου λοιπόν να γλυκάνει τους Ρώσους μετά την αντιρωσική έκρηξη της ελληνικής κυβέρνησης σε εκτέλεση εντολών της Ουάσιγκτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει το Λονδίνο που πρωτοστατεί στη δυτική επίθεση εναντίον της Μόσχας.

3. Μπορεί να τον έβαλαν να το κάνει ανταγωνιστικά προς τη Βρετανία συμφέροντα και οι Αμερικανοί

Όντως, εδώ και ένα περίπου χρόνο, που συμπίπτει με την εκλογή της νέας διοίκηση του  Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η βρετανική πρεσβεία της Αθήνας έχει "προσλάβει" ανεπίσημα γνωστά ελληνικά γραφεία συμβούλων, τα οποία έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα βρετανικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Τα γραφεία αυτά εκπροσωπούν  ταυτόχρονα τα ισχυρότερα αμερικανικά συμφέροντα και κυριαρχούν στο χώρο του lobbying για λογαριασμό ξένων πολυεθνικών και ολιγαρχών του εσωτερικού και εξωτερικού στην Ελλάδα. Επειδή ωστόσο το ελληνοβρετανικό λόμπι δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να φτάσει στο σημείο να υπαγορεύει γραμμή στην βρετανική πρεσβεία, μέσω κυρίως του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, συμμάχησε  με το ελληνοαμερικανικό λόμπι, με αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και τη δημιουργία ενός πανίσχυρου μηχανισμού επιρροής στην ελληνική πολιτική και μιντιακή σκηνή. Ίσως η συμμαχία αυτή να εμποδίζει πλέον την προσπάθεια των Ελληναμερικανών φίλων του Τραμπ για την οικονομική "κατάληψη" της Ελλάδας και θέλουν  να βγάλουν τους επίμονους Βρετανούς και τους Έλληνες φίλους τους από τη μέση, με όποιο τρόπο μπορούν.

Είμαστε βέβαιοι ότι η αποκάλυψη του Βαξεβάνη περί δωροδοκιών Ελλήνων δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών δεν είναι τυχαία και  επιπλέον πλήττει εκτός από τη βρετανική πρεσβεία και την αμερικανική, διότι το ELIAMEP έχει γνωστή, μεγάλη, διαχρονική παράδοση ως όργανο των Αμερικανών.

Κατά τα άλλα, μακάρι να ήταν οι Έλληνες πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών μόνο τόσοι και μακάρι να ήταν μόνο δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί!!!