ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Προσοχή στις ανεπαίσθητες συσπάσεις του προσώπου σας. Θα προδωθείτε στον "Μεγάλο Αδελφό"

4 Νοέμβριος 2018

 

Συντονιστές του προγράμματος που σε πρώτη δοκιμαστική για 6 μήνες φάση προβλέπει εγκατάσταση της σχετικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, Λάτβια και Ουγγαρία, και σε δεύτερο στη Βρετανία, Κύπρο, Πολωνία, Ισπανία και Γερμανία, είναι οι Έλληνες της European Dynamics με έδρα το Λουξεμβούργο, Αναστασία Γαρμπή και Γιώργος Μπουλταδάκης.

Πρόκειται για συσκευές που καταγράφουν αδιόρατες συσπάσεις του προσώπου κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, της αίτησης για χορήγηση βίζας, της διαδικασία ανάκρισης σε περίπτωση υπόπτων, από τις οποίες οι αρχές ασφαλείας μπορούν να αντιληφθούν αν κάποιος λέει ψέμματα ή όχι. 

Ωστόσο, η χρήση του συστήματος αυτού προβλέπεται να διευρυνθεί και ήδη η βρετανική αστυνομία σχεδιάζει διάφορες εφαρμογές του.

Παρόλο που θεωρείται ότι είναι ακριβές στις εκτιμήσεις του κατά μόνο 76%, το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ και στην Κίνα.  Στην Κίνα το χρησιμοποιούν προς το παρόν τράπεζες οι οποίες ελέγχουν τους πελάτες που ζητούν ή καθυστερούν τις πληρωμές των δανείων τους.

Επικριτές της μαζικής αυτής ηλεκτρονικής  παρακολούθησης, χωρίς μάλιστα την προηγούμενη ενημέρωση για το αν είναι  κάποιος νομοταγής ή όχι, σε συνθήκες  που συχνά αφορούν την προσωπική του ζωή, υποστηρίζουν ότι παραβιάζει κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσέχετε λοιπόν τις συσπάσεις του προσώπου σας, τις ανεπαίσθητες κινήσεις των ματιών σας, το ζάρωμα του μετώπου σας, το σήκωμα του φρυδιού κλπ. γιατί θα σας περάσουν για ύποπτο, θα σας θέσουν υπό κράτηση και θα σας κάνουν ...φύλλο και φτερό!

Για το ηλεκτρονικό φακέλωμά σας δεν το συζητάμε γιατί έχει ολοκληρωθεί από καιρό...