ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
Το Λονδίνο πρέπει να απαλλαγεί από τους ανθρώπους των Αμερικανών στην Ελλάδα γιατί θα βρεθεί άσχημα μπλεγμένο!

2 Δεκέμβριος 2018

Ιδιαίτερες σχέσεις φαίνεται να υφίστανται και με το σάιτ insidestory.gr και τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Ξενάκη, με δύο δημοσιογράφους, την Κατερίνα Οικονομάκου και τον Γιάννη Γορανίτη, να καταγράφονται και αυτοί από τους Anonymous ως μέλη της ομάδας της Αθήνας. Στην ομάδα εμφανίζεται να ανήκει και ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι και του insidestory.gr Τάσος Τέλλογλου. Στην «Εκθεση προόδου» της οργάνωσης ο Τ .Τέλλογλου αξιολογείται ότι έχει σχέσεις με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ γράφεται γι’ αυτόν συγκεκριμένα ότι «έχει άμεση επαφή και ευθυγράμμιση με τη γερμανική πρεσβεία της Αθήνας». Ακόμη δύο μέλη εμφανίζονται να στελεχώνουν την ομάδα δράσης, η πρώην δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Σίσσυ Αλωνιστιώτου και η μεταφράστρια Κατερίνα Χρυσανθοπούλου, οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσα από την οργάνωση Journalists about Journalism.

Εκτός από τους πανεπιστημιακούς που δραστηριοποιούνται στο ΕΛΙΑΜΕΠ και εμφανίζονται ως μέλη της ομάδας δράσης, ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης φαίνεται πως εξυπηρετούντους σκοπούς της οργάνωσης. Ο Μαραντζίδης μάλιστα φαίνεται ότι συνάπτει συμφωνία με ίδρυμα που σχετίζεται με την Πρωτοβουλία Ακεραιότητα για μελέτες αντί αμοιβής. Στα έγγραφα τη συμφωνία υπογράφει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά σε άλλα έγγραφα ο Μαραντζίδης φαίνεται να ζητά 25 χιλιάδες για να πραγματοποιήσει αυτό που θέλει η οργάνωση.

Την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης των στοιχείων από τους Anonymous η Πρωτοβουλία Ακεραιότητα παραδέχτηκε τη χρηματοδότησή της από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά παρουσίασε τη δράση της ωςδημοκρατικό ακτιβισμό, παραλείποντας να δώσει εξηγήσεις για το πώς και γιατί δίνει οδηγίες σε δημοσιογράφους που οφείλουν να δρουν αυτοβούλως. Στην ανακοίνωσή της κάλυψε τα άτομα τα οποία φαίνονται να αποτελούν τις εθνικές ομάδες δράσης, λέγοντας πως δεν γνωρίζει αν τα ονόματα που διέρρευσαν ανήκουν στις ομάδες της ή σε ανθρώπους που απλώς είχαν επαφές μαζί της.

Σχεδόν το σύνολο των ατόμων που εμφανίζονται ότι αποτελούν την Ομάδα Ελλάδας, στα οποία απευθύνθηκε το Documento, παραδέχονται ότι είχαν επαφές με την οργάνωση, τις οποίες όμως ονομάζουν τυπικές. Ευθυγραμμίζονται δηλαδή με το επιχείρημα της Πρωτοβουλίας Ακεραιότητα ότι αρκετοί έκαναν επαφές αλλά δεν ήταν μέλη. Ωστόσο οι Anonymous επιμένουν ότι αυτοί αποτελούν το εθνικό προσωπικό