ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ
mononews.gr για Χρήστο Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς: "...την ίντριγκα την ξέρει καλά"

30 Οκτώβριος 2018

Για το ίδιο θέμα η ιστοσελίδα liberal.gr έγραψε στις 25 Οκτωβρίου:

"... Και φαίνεται πως υπάρχουν πολλά μπαλώματα για τη γούνα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων όπου το έχουν τερματίσει. Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι ότι χρειάστηκε να παρέμβει η DG Comp για να αυξηθεί το τίμημα για την χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος, από τα 485 εκατ. στο 1,1 δισ.

- Αλλά για σκεφθείτε το καλύτερα: Δηλαδή αν η DG Comp δεν είχε αντιδράσει, ποιος θα είχε καταλάβει ότι η δουλειά πήγαινε να κλείσει 615 εκατ. χαμηλότερα; Ένα ολόκληρο Νιάρχειο θα πέρναγε μπροστά στα ματιά μας και δεν θα είχε πάρει είδηση κανείς. Οι business στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ."

Στο συνέδριο του Ditchley Park βασικός σπόνσορας ήταν ο Χρήστος Μεγάλου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζικών Βρετανίας,  για την προβολή και πρόοδο του οποίου ενδιαφέρεται τα μέγιστα ο κολλητός του που ελέγχει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο Αθηνών και οργανώνει μαζί με την παρέα του Ditchley Park τις επιχειρηματικές και άλλες δημόσιες σχέσεις της Βρετανίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος δεν πήγε στην Οξφόρδη, αλλά οι μισοί σχεδόν σύνεδροι εκεί μπορεί να ήταν δικοί του "άνθρωποι".  Βαριόμαστε να γράψουμε για κάθε ένα από αυτούς, αλλά αν μας ζορίσετε θα το κάνουμε!

Πριν από λίγο η σταθερή δημοσιογραφική αρωγός της παραπάνω παρέας, η ιστοσελίδα mononews.gr, αντί να  καυτηριάσει την απόπειρα στέρησης εσόδων από το ελληνικό Δημόσιο, παρουσίασε την υπόθεση σχεδόν σαν επιτυχία του Χρήστου Μεγάλου και της Εθνικής Τράπεζας, που θα  δανείσουν στο αεροδρόμιο Αθηνών 600 εκατ. και κάτι, για να πληρώσει το σωστό αναβαθμισμένο τίμημα παράτασης της σύμβασης. Παράλληλα έθεσε ουσιαστικά θέμα, για πρώτη φορά τόσο ωμά στην Ελλάδα, αποχώρησης του Χρήστου Μεγάλου από την Τράπεζα Πειραιώς. Διαβάστε προσεκτικά, ειδικά αυτοί που κατοικοεδρεύετε στο Λονδίνο:

Μην ανησυχείτε: Ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς δεν φεύγει!!!

Τα δάνεια από 2 ελληνικές τράπεζες και η ίντριγκα 

Δυο τράπεζες φαίνεται να είναι οι τυχερές από την επιμονή της Κομισιον να αυξήσει το τίμημα για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.  Τελικά η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» θα πληρώσει 1,160 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ) για την επέκταση της σύμβασης για 20 επιπλέον χρόνια από το 2026 έως και το 2046. Τα λεφτά θα προέλθουν από δανεισμό της εταιρείας κατά 330 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς και 330 εκατ. ευρώ από την Εθνική. Άρα επί της ουσίας θα μπουν πολλά λεφτά στα ταμεία των δυο τραπεζών από τους τόκους. Α και να μην το ξεχάσω. Οι φήμες που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα περί προβλήματος του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς (φεύγει, δεν φεύγει) είναι πέρα για πέρα ψευδείς. Ακόμα και ο επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε, όπως λέγεται, να διαψεύδει την σχετική φημολογία. Άλλωστε είναι γνωστό ποιος η ποιοι (μπανκέριδες;) κάνουν τέτοιου είδους διαρροές. Μην ξεχνάτε ότι ο Μεγάλου «κρατήθηκε» στην Credit Suisse στο City του Λονδίνου πάνω από 20 χρόνια, όταν τα μαχαίρια έφευγαν δεξιά  – αριστερά σε καθημερινή βάση. Άρα την ίντριγκα την ξέρει καλά. Και τα παιδιά στο City είναι σκληρά. Για όσους δε είναι βιαστικοί,  η στήλη δίνει μια φιλική συμβουλή. Κάντε υπομονή έως το τέλος του χρόνου  (15-20 Δεκεμβρίου). Θα εκπλαγείτε...

Από το londoncalling.gr, χωρίς κανένα σχόλιο, αυτά για σήμερα λόγω περασμένης ώρας.  Απλώς θα συμφωνήσουμε με την ιστοσελίδα mononews.gr ότι ο Χρήστος Μεγάλου " την ίντριγκα την ξέρει καλά"! Θα συνεχίσουμε όμως αύριο.